A fő izmok a lövés alatt

A lövés egy sportos throwing esemény, melynek során egy nehéz fémgömböt kell elhelyezni vagy nyomni egy kézzel, amennyire csak lehetséges, egy 7 láb átmérőjű körből. A lövés már minden 1896 óta létezik minden modern olimpiai játékban. A lövés szinte minden izomot alkalmaz a testben, de néhány izmot többet használnak, mint mások.

A lövés mozgatása

A lövés során kétféle módszert alkalmaznak: a spin és a siklás. Mindkét módszer egy erőteljes lábmeghajtással kezdődik. A lövésű putters az erős quadricepszet, a hártyagyulladást és a gluteus maximus izmokat használják a kör hátsó részéből való kilépéshez, és létrehozzák a kezdeti tolóerőt, ami ahhoz szükséges, hogy a nehézfém lövés a körben mozogjon. A lövés elindul azzal, hogy az atléta az egyik lábát a legnagyobb súlyával helyezi el, ezért egy lába ezen a versenyen jobban keményen dolgozik, mint a másik.

Energiaátvitel

A lábakból eredő kezdeti mozgás sok energiát generál, amelyet a középső részen keresztül kell átvinni a felső testbe. A midsection izmainak a hasnyálmirigyek – amelyek magukban foglalják az oblique-okat, a rectus abdominust és a transzversust – erősnek és merevnek kell maradniuk, hogy támogassák a lövészek karjai és lábai erőfeszítéseit, miközben az energiát elveszítik. A lövéscsökkentők a ferde izmokat nagyon erőteljesen használják a felsőtest forgatására, hogy a lövést lehessen irányítani.

A lövés távozása

A lövés eltűnik, ellentétben a baseball, vagy a futball labdájával. A sportoló állkapcsa mellett tartják, majd erőteljes váll és kar hosszabbítással hajtják előre. A lövés elhúzása a mellkasi pectoralis nagy izmokat, az elülső deltoidokat vagy az első vállizmokat, valamint a felső kar hátulján lévő tricepszek brachiit alkalmazza. Az oblique-okat újra fel kell hívni, hogy a végső forgó erőfeszítést hozzá lehessen vinni, hogy a lövést a lehető legmagasabban hajtsa végre.

Egyéb használt izmok

A lövés során is nagy számú kisebb izomot használnak. A gastrocnemius, vagy a borjú, az izmok extra lökést adnak a bokáknak. A hip flexor izmok húzódnak a térd térdéhez, mielőtt az első kanyarodás a kör hátsó részéig eltűnik. A vállízületet stabilizáló szuperkinézis, infraspinatus, teres minor és subscapularis rotator mandzsetta izmok biztosítják, hogy a humerus fejét a vállízületben rögzítsék, és az ujjnyúlványok végső mozdulatokkal rendelkeznek a lökés végén Hogy megpróbálja a lövést néhány további hüvelykre lökni.