A hólyagtörés hatékony a fogyás szempontjából?

Végső soron a fogyás kulcsa az, hogy több kalóriát éget el, mint amennyit beadsz. Az összes kalóriát 3500-ra kell csökkentened, hogy 1 lb-t veszítesz, és egy biztonságos mennyiséget veszíthet el 1 és 2 lbs között. egy hét. Ezt legjobban a diéta és a testmozgás kombinációja érheti el. Mindazonáltal az emberek a táplálékkiegészítőket abban a reményben vállalják, hogy növelik súlycsökkenésüket. A Bladderwrack egy ilyen növényi kiegészítő, bár a kutatás nem támogatja a feltételezett testsúlycsökkentő hatásokat.

bladderwrack

A hólyaghártya, a hínár egy formája gyógyászati ​​szempontból pajzsmirigyműködés, ízületi gyulladás és ízületi fájdalom, elhízás, jódhiány, székrekedés és számos más körülmény. Helyileg is alkalmazzák a bőrre a rovarcsípések, az öregedés, az égések és a bőrbetegségek kezelésére. Azonban nincs elegendő bizonyíték arra, hogy támogatni tudjuk a hólyaghártya használatát bármilyen gyógyászati ​​felhasználásra. A MedlinePlus azt állítja, hogy a hínár nem hatékonyan segíti az embereket a testsúlycsökkenés vagy az egészséges testtartás fenntartásában.

Történelem

A húgyhólyaghártya elhízásnál használatos, mert úgy gondolják, hogy stimulálja a pajzsmirigyét a súly szabályozására. Ezt a célt 1862-ben felfedezte Dr. Duchesne-Duparc, aki észrevette a súlycsökkenést, amikor a krónikus pikkelysömör kezelésére törekszik. A pajzsmirigy stimuláló hatása a súlycsökkenés eredménye.

Pajzsmirigy és súly

A pajzsmirigy segít szabályozni az anyagcserét, hogy fenntartsák az egészséges testsúlyt. Ha nem termel elegendő pajzsmirigormint, mint a hipotireózis esetében, testének lassulása és étvágya megváltozhat, ami súlygyarapodást eredményez. A húgyhólyagban található jód segíthet ebben a betegségben, de ez a hipotireózis okaitól függ. Beszéljen orvosával, mielőtt ezt bevenné, mivel hipotireózist is okozhat.

Figyelem

A hólyaghártya esetleges mellékhatásai lehetnek. Néha nagy mennyiségű jódot tartalmaz, amely túlzott mértékű gólya és pajzsmirigy problémákat okozhat, beleértve a pajzsmirigyrákot is. A hólyagtörés tartalmazhat nehézfémeket a vízből, amely toxikus lehet. Kerülje a hólyagtörést, ha nem termékeny, terhes vagy ápoló, műtétre tervezett vagy allergiás a jódra. A hólyaghártya zavarhatja a pajzsmirigy-gyógyszereket vagy a véralvadás lassítására szolgáló gyógyszereket.