A magas rost-, vas- és kalciumtartalmú élelmiszerek listája

Három alapvető tápanyag a szervezetben rost, vas és kalcium. A rostanyag nélkülözhetetlen tápanyag, amely segíti a megfelelő emésztést, és segíthet a súlykezelésben, mert segít megőrizni a teljes érzést. A vas és a kalcium egyaránt ásványi anyag szükséges a szervezetben. A vasat a vér egészséges oxigént szállítják az egész testben. A kalcium szükséges a csont és a fog növekedéséhez, az izomösszehúzódáshoz, az idegimpulzus-vezetéshez és a hormon- és enzimszekrécióhoz. A legjobb, ha tápanyagokat táplálnak be az élelmiszerforrásokból a legjobb tápanyag felszívódás érdekében.

Foods High In Fiber

A rostanyagot számos zöldség, gyümölcs és gabonafélék találják meg. Azonban néhány csomag több rostot, mint mások. Az USDA szerint az étkezési rostok napi értéke 25 gramm. Egy csésze zabkása 14,5 gramm rostot, a napi érték 58 százalékát teszi ki. A haditengerészeti bab 19,1 gramm szálat tartalmaz egy pohárban – a DV 76 százaléka. A vesebab egy másik magas szálas bab, 11 gramm rostot egy pohárban vagy 45 százalékban a DV-ben. A Hubbard squash 10 gramm rostot és a napi érték 40 százalékát tartalmazza. Az áfonya és a málna magas rostgyümölcs. Egy csésze szeder 7,6 gramm és egy csésze málna 8 gramm rostot tartalmaz, a napi érték 30 és 32 százaléka.

Élelmiszerek nagy a vas

A vas legáltalánosabb forrása a hús. A marhahús és a bárány 17 százalék, azaz 18 milligramm, a vas napi értéke. A marhahúst vagy bárányt 3 uncia adagban 3,1 milligramm vasat tartalmaz. Három uncia májban 26 milligramm vasat tartalmaz, a DV 146% -ánál. A puhatestűek, mint a kagyló, az osztriga és a kagyló, 24 milligramm vasat és 132% vasat tartalmaznak. A tökmagok jó növényi vas forrás. Egy csésze tökmag van 34 milligramm, a DV 188 százaléka. Egy csésze főtt fehér bab 6,6 milligramm és 37 százaléka a vas DV. A csokoládé szerelmeseinek napi értékük 112 százaléka jut a sötét csokoládéból. A sötét csokoládé cukorka négy négyzetének étkezése 20 milligramm vasat tartalmaz.

Az élelmiszerek magasak a kalciumban

A kalcium DV értéke 1000 milligramm. A tej jó testet ad, mert 1 csésze alacsony zsírtartalmú tej 306 milligramm kalciumot tartalmaz. Az egyik csésze alacsony zsírtartalmú tej és alacsony zsírtartalmú joghurt a napi érték 31 százalékát teszi ki. A mozzarella sajt 269 milligramm kalciumot tartalmaz, a DV 27 százalékát 1 grammban. A fortifikált tofu 434 milligramm kalciumot tartalmaz a fél csészében a DV 43% -ánál. A szardínia kalciumforrás forrása, mert az egész halat eszik, beleértve a csontokat is. A szardínia egy adagja a kalcium napi értékének 41 százaléka, vagy 401 milligramm.

Superfoods

Egyes ételek magas rosttartalmú, kalciumos vagy vasat tartalmaznak, és nagy mennyiségű egyéb tápanyagot is tartalmaznak, így szuperfogyasztókká teszik őket. Tökmagok, sötét csokoládé és vesebab készítik a listát. A szálas, vasban vagy kalciumban lévő egyéb szuperfoodok közé tartoznak a mandulák, kelkáposzta, áfonya, brokkoli és avokádó.