Alsó hasi görcsök gyakorlása után

Bár az orvosok, az oktatók és más egészségügyi szakemberek ösztönzik a következetes gyakorlást, lehetséges, hogy ártsanak maguk közben. A kisebb hasadékoktól a törött csontokig és a kényelmetlen görcsökig az edzések a sérülések és a betegségek tenyésztési helyszínéül szolgálnak. Az alsó hasi görcsmozgás a testmozgás után egyaránt gyakori kellemetlen érzés, amelyet mind a következetes, mind a kezdő gyakorló tapasztal, és különböző okok miatt fordul elő.

Az alsó hasi görcsök a szorult / szűk hasi falizmok eredményei lehetnek. Ezt a típusú görcsöt általában oldalirányú öltésnek nevezik. A kemény, erkölcstelen vagy erőteljes légzés gyakran az ősszemekért felelős. Mivel a szervezet nem kap elegendő levegőt, az izmok oxigénhiányt szenvednek. Az alacsony oxigénellátás miatt az izmok megfeszülnek és görcsösek, ami enyhe vagy súlyos fájdalmat okoz.

Az oldalsó öltések könnyen kezelhetők. Először lassíts le vagy hagyd le a gyakorlatokat, hogy elkapd a lélegzeted. Várjon, amíg a normális légzési mintázat visszatért, hogy az oxigén elérje az összes izmaidat. Ha nem tudod abbahagyni a gyakorlást, akkor is érhetsz le és gyengéden masszíroznod az érintett alsó hasizmokat. Folytassa a masszírozást addig, amíg a fájdalom megszűnt.

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy úgy tűnik, mint egy tényleges alsó hasi izomgörcs, amikor valójában gasztrointesztinális problémával szembesül. Az emésztőrendszeri görcsöket fellazulás, kiszáradás, puffadás, eritizáció vagy általános gyomorpanasz okozhatja. A gyakorlás néha még rosszabbá teheti ezeket a kérdéseket.

Győződjön meg róla, hogy teljes mértékben hidratált, edzés előtt és után. Az emésztőrendszeri betegségeket gyakran a futók és a szélsőséges sportolók tapasztalják. A gastrointestinalis görcsök megelőzésére ne gyakoroljon teljes gyomrot. Mindig kerülje az olyan ételeket és italokat, amelyek viszketést, fellazulást, puffadást és gyomorpanaszokat okoznak. Az elkerülendő élelmiszerek és italok magukban foglalják a tejet és a magas nátriumot vagy cukrot vagy rendkívül hideg termékeket.

Side Stitch

Side Stitch kezelés

Emésztőrendszeri

Emésztőrendszeri kezelés