Biztonságosan újra használható a kiságy matrac?

Nem kétséges, hogy a baba drága. A babakocsi, a gyermekágy, a ruházat, a táplálék, a pelenka és egyéb alapvető elemek megvásárlása után a tárca gyorsan kiürül. Természetes, hogy elkezdenek olyan módszereket keresni, amelyek segítségével pénzt takaríthat meg minden olyan tételre, amire szüksége van a baba számára, és az egyik módja a használt elemek vásárlása. Míg egyes használt cikkek jó hír a tárcájához és az új baba, vannak olyan biztonsági aggályok, amelyeket fontolóra kell venni, különösen a használt matrac matracok esetében.

Egészségügyi aggodalmak

Ha egy használt matracot vásárolsz, nem lehet 100 százalékos biztos az ápolással vagy visszaéléssel, amelyet korábban használtak. A csecsemő különösen piszkos lehet a pelenka szivárgása vagy kiömlött tej miatt, mindezek a dolgok összegyűlhetnek egy kiságy matracon, és nedvességhez és penészgörcshez vezethetnek, ha nem tisztítják megfelelően. Ezenkívül, ha a kiságy matracot nem hűvös, száraz helyen tartják, a nedvesség belecsúszhat a matracba, baktériumok és gombák növekedését. Ha van olyan kiságy matracja, amelyet otthonában egy idősebb gyermeknek szántak, és tudod, hogy megfelelően gondozott és tárolt, valószínűleg nem jelent kockázatot a gyermeke számára.

Nem megfelelő fit

Míg a standard ágyazott matrac legalább 51 cm, és legfeljebb 6 cm magas, nem minden kagylót készítenek e pontos előírásoknak, és egy rosszul illeszkedő kiságy matrac jelentős egészségügyi kockázatot jelenthet . A ConsumerReports.org szerint a megfelelő ágyazott matracnak nem kell elegendő helyet találnia a matrac és a gyermekágy oldalai között ahhoz, hogy két ujja tökéletesen illeszkedjen.

Keménység és állapot

A kiságy matracnak szilárdnak kell lennie ahhoz, hogy megfelelően támogassa a baba életét és csökkentsék a hirtelen halálos kimenetelű halálos megbetegedések kockázatát. A használt matracágy elveszítheti a feszességet, és a helytelen használat vagy tárolás következtében kialakulhat a duzzanat és a duzzanat. Emellett a matrac állapota létfontosságú. Ne használjon matracot könnyekkel, feszített rugókkal vagy töltelékkel, vagy olyan, amely a penészedést vagy a nedvességet illeti.

SIDS kockázat

A 2002. novemberi “British Medical Journal” -on egy kutatást publikáltak a skóciai kutatók, amelyek lehetõvé tették az elõzetesen birtokolt matracos matrac és a SIDS által okozott csecsemõhalál használatát. A tanulmány szerint egy csecsemő háromszor nagyobb valószínűséggel halt meg a SIDS-től, amikor egy kiságyú matracot használ. Míg a tanulmány nem talált határozott ok-okozati összefüggést a régi matrac és a SIDS használatával, elegendő bizonyítékot talált arra vonatkozóan, hogy aggodalomra ad okot, amikor egy használt matracot valaki más otthonából fogad.