Hogyan csökkenthetem a b12-es vitamint?

A B-12 vitamin egyike azon 13 alapvető vitaminnak, melynek a szervezetnek szüksége van egy egészséges idegrendszer fenntartására és vérsejtek kialakítására. Bár általában biztonságosnak tekinthető, a B-12-vitamin nagy adagjai hasmenést, vérrögöket, viszketést és súlyos allergiás reakciókat okozhatnak. A B-12-vitamin magas vérszintje olyan cukorbetegeknél fordul elő, akik túlsúlyosak. A magas B-12 vitaminszint májbetegséget vagy leukémiát is jelenthet. Csökkentse a B-12-vitamin szintjét, elkerülve az ételeket, amelyek nagy mennyiségű vitamint tartalmaznak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt megpróbálja csökkenteni a B-12-vitamin szintjét vagy a bevitelt.

Ne etessenek kagylókat vagy kagylókat, amelyek különösen magas B-12-vitamint tartalmaznak. A 3-oz. A kagyló tálalása 20 mcg-t tartalmaz, a kagylók ugyanazon adagja 84 mcg.

Kerülje el a húst és a halat, amely jó forrás a B-12 vitamin. A 3-oz. A rákok adagja 8,8 mcg, a lazac 2,4 mcg, a marhahúst pedig 2,1 mcg B-12-vitamin. Egyél pulyka és baromfi helyett, amelyek mindössze 0,3 mcg mindegyik 3-oz. szolgáló.

Egyél vegetáriánus étrendet. A B-12 vitamint csak állati eredetű élelmiszerekben találják meg, és így a vegetáriánus étkezés segíthet csökkenteni a vitamin bevitelét. Ugyanakkor emlékezzen arra, hogy a szervezetnek szüksége van egy kis mennyiségű B-12 vitaminra, az ajánlott napi ellátás 2,4 mcg a felnőttek számára.

Egyél a káliummal gazdag ételeket, vagy vegyen egy káliumpótlót a B-12 vitaminban gazdag ételek fogyasztásakor. A kálium csökkentheti a B-12 vitamin felszívódását a szervezetbe. Azonban a magas káliumfogyasztás toxicitást okozhat, ezért soha ne lépje túl az ajánlott káliumfelvételt, hacsak orvosa utasítja. A kálium javasolt napi bevitele felnőtteknek 4.700 mg.

Vegyünk egy C-vitamin kiegészítőt a B-12 vitamin gazdag ételekkel. A C-vitamin elpusztíthatja az étkezési B-12 vitamint. Bár ritkán túl sok C vitamint fogyasztanak, némi gasztrointesztinális tünetet okozhatnak. Ne lépje túl a 2000 mg C-vitamint naponta.