Hogyan dohányozzon tonhal

A tonhal olyan sósvízi hal, amelynek szinte globális eloszlása ​​nagymértékben változik a fajok között. A legnagyobb tonhalfaj a kékfrankos, amelyet legfeljebb 1,496 lbs. A tonhalat tipikusan nagy, vastag szeletekben értékesítik. A hús szilárd, és jól illeszkedik a főzéshez, beleértve a grillezést és a dohányzást. A dohányzó tonhal megkívánja a dohányzókat, bár az emberek alkalmanként megkísérlik az íz szimulálását fából faragott grillezéssel. A “Coastal Living” ajánlja a tonhal steaket a cseresznyefával.

A fát legalább 30 percig áztassa. Helyezze a steak egy nagy műanyag zip-táska együtt a víz, só, barna cukor, babérlevél és citromlé. Hűtsük le a zacskót három órán keresztül. Alkalmanként fordítsa meg a zsákot.

Távolítsa el a zsákokból a steakeket, és szárítsa meg őket. Engedje meg, hogy 30 percig levegőn szárítsanak. Brush a tonhal steak növényi olajjal, és pat őket mindkét oldalon a bors vékony réteg.

Tüzet gyújtson a dohányzónál, és hagyja égni körülbelül 20 percig. Csatolja le a fa darabokat, és tegye közvetlenül a szénre. Öntsük a bort a vizes serpenyőbe, és helyezzük azt a dohányos belsejébe. Spray a rack főzés spray-vel, hogy megakadályozzák a ragadást, és tegye a tonhal a felső rack. Engedje meg, hogy a tonhal három-négy órán át főzze, amíg a hús nem villant.

Füstölt tonhal