Hogyan használhat ágy alátétet az alváshoz

A Mayo Klinika az alvás alatti ágy ék használatát javasolja bizonyos feltételek tüneteinek enyhítésére, például gyomorégés és a hasnyálmirigy csökkentésére, illetve a nyomás okozta fekélyek megelőzésére. Az ágyas ékek biztosítják a kényelem további elemeit, így a fájdalom és más tünetek szenvedői nyugodt éjszakai pihenést biztosítanak a gyógyuláshoz. Az ágy ékének méretét és alakját az általuk kezelt tünetek határozzák meg.

Távolítsa el a párnákat az ágy tetejétől, és helyezze az ágy éket a helyükre. Aludni, amennyire csak lehetséges, a legszélesebb leágazásnál, a lapos oldalon a falhoz, és a legszűkebb felső résznél feküdjön. Fogja meg, és győződjön meg róla, hogy kényelmes az Ön számára.

Könnyítheti a gyomorégés fájdalmát, vagy tüdő- és fejpuhulását, úgy, hogy az ágyas éket olyan helyzetben tartja, amennyire csak lehet. A felsőtest megtartása megakadályozza a savnak a nyelőcsőbe való belépését, és ha a mellkasi vagy a fejfájás torlódását kezeli, ez megakadályozza a folyadék felépülését a légutakban, és lehetővé teszi, hogy a szinuszok lecsapódjanak. Olyan enyhe lejtőn, amely nem igényel ilyen helyzetben álló helyzetet, tegye az éket a széles falhoz a falhoz, a lapos oldalon az ágyhoz, és a legszűkebb végét a felsőtest alá.

Helyezze az ágy éket a térde alatt, hogy csökkentse a hátfájás fájdalmát. Ez jó helyzetben van a hasnyálmirigyek, a lábak duzzadt vagy fáradt izmainak is. Győződjön meg róla, hogy az ágyas ék az alsó lapon pihent, és nem egy takarón, ami miatt éjszaka mozoghat.

Aludjon az oldalán, anélkül, hogy kockáztatná a pozícióját, ha az ágy hátsó részét övre helyezi, és a keskeny vége derék alatt fut.