Hogyan helyettesítsük a fehér cukrot barnára karamell mártással

A karamell mártással jellemezhető textúra és íze a fehér vagy barna cukor melegítéséből származik, számos egyéb összetevővel. A receptben lévő cukor gyakran meghatározza, milyen nehéz a szósz. Például a fehér cukrot használó karamell szósz receptek gyakran hosszabb időt igényelnek, és részletesebb utasításokat tartalmaznak, míg a barna cukrot használó receptek általában sokkal egyszerűbbek. Ha az egyszerű hangok jobban hangzik, de nincs barna cukor, könnyedén helyettesítheti a fehéret borona melasz hozzáadásával.

Helyezzen egyenlő mennyiségű fehéret a receptje barnás cukorra.

Keverjük össze 1 evőkanál. Ha a recept világos barna cukrot és 2 tbsp-et igényel, a könnyű melasz / csésze cukor. Ha a recept sötétbarna cukrot kér. Ez a kombináció jobban hasonlít a barna cukorra, és javítja a karamell szósz színét és ízét.

Csökkentse a folyadék mennyiségét a karamell szósz recept 3/4 evőkanál. Minden 1 evőkanál. A melasz. Például, ha 2 tbsp-t ad hozzá. A melasz és a recept felszólít 1/2 csésze folyadék, távolítsa el 1 1/2 tbsp. A folyadékot a mérőkamrából, mielőtt hozzáadná a mártáshoz. Ez megakadályozza, hogy a mártás túlságosan vékony legyen.