Hogyan kell elönteni a víz súlyát

A víz tömege, a vízvisszatartás vagy az ödéma mindazokat a fáradt érzést fejezi ki, amikor a szervezetben a felesleges víz van a szövetekben. A víz súlyát orvosi problémák okozhatják, például pangásos szívelégtelenség, vagy gyakrabban olyan hormonális ingadozások, amelyek egy nő havi ciklusának következtében alakulnak ki. A vízvisszatartás néha kényelmetlen lehet, a kezek, lábak, lábak és a has, valamint a testek számára további testsúlyok hozzáadásával. Vannak azonban módszerek ezen állapot leküzdésére.

Csökkentse a nátrium bevitelét. A MedlinePlus.com szerint több rejtett nátriumforrás létezik, mint például a kenyér, a gabonafélék és a konzervek. Az üdítő italok általában sok nátriumot tartalmaznak, amelyet számos különböző élelmiszernek tartósítószerként használnak. Ellenőrizze a nátriumtartalom tápértékjelölését. A MedlinePlus.com szerint napi 2400 mg nátriumot nem szabad meghaladni, ami nagyjából azt jelenti, ami egy teáskanálnyi sóban található. Ha magas vérnyomása van, akkor ez az összeg napi 1300 milligrammra csökken. A felesleges nátriumot nem lehet elég gyorsan feldolgozni a vesék, ezért marad a véráramban, vonzza és megtartja a vizet.

Igyál legalább 64 uncia vizet minden nap. A víz segít a nátrium feleslegének elvezetésében a véráramból, ami lehetővé teszi a visszatartott víz felszabadulását a Better Health Channel szerint. Ezenkívül az enyhe vagy mérsékelt dehidratáció a test számára megőrzi az alapvető folyamatok megtartását.

Friss gyümölcsökkel, zöldségekkel, teljes kiőrlésű gabonákkal és sovány húsokkal cserélje ki az otthoni feldolgozott élelmiszereket. A magasan feldolgozott élelmiszerek túl sok nátriumot tartalmaznak, ami vízsúlyhoz vezethet. A természetben előforduló rost a legtöbb tápanyag-sűrű ételben segít a szervezetnek megszabadulni a felesleges folyadéktól, a MedlinePlus szerint. Továbbá, több rosttartalmú táplálék segít megtölteni a gyomrodot, és kevesebb kalóriát fogyaszthat, ami másodlagos módon csökkenti a testsúlyt.

Vegyen részt legalább 30 perc fizikai aktivitással a hét öt napján. A gyakorlás miatt izzad a normál hőmérséklet fenntartásához. A gyulladás során a pórusokon keresztül a szervezetből kilépő anyagokat, például nátriumot vonzanak, ami csökkenti a víz súlyának lehetséges okait. A fizikai aktivitás kezdeti szakaszában lévő izzadás sós lesz, mert a nátriumionok felszabadulnak. Ezután az izzadság elveszíti sós ízét, jelezve, hogy a felesleges nátrium kiválasztódik.

Vegyünk egy over-the-counter vizeletet, amely elérhető a helyi gyógyszertárban. A diuretikumot, az antihisztamint, a fájdalomcsillapítót és a koffeint tartalmazó készítmények olyan személyek számára is rendelkezésre állnak, akiknek a vízsúlya előmenstruációs tünet. Vegye ki a gyógyszert a gyártó utasításai szerint. Ügyeljen arra, hogy vizes vizet fogyasszon megfelelő vízmennyiségben, hogy megelőzze a kiszáradást. Mielőtt megkezdi a vízhajtót, forduljon orvosához.