Hogyan kell enni a cukorbetegség és a Crohn-betegség

Ha egészséges, kiegyensúlyozott étrendet fogyaszt, ami segít szabályozni és stabilizálni a vércukorszintet, általánosan szabályozhatja a cukorbetegséget. A Crohn-betegség, amely gyulladásos emésztőrendszeri rendellenesség, nem rendelkezik különös ismert okokkal, és bár nincs olyan étrend, amely gyógyíthatja a Crohn-betegséget, étrendi módosításokat végezhet, amelyek hasznosak lehetnek a Crohn-betegség fellángolásának megelőzésében.

A hormon inzulin szabályozza a vércukorszintet, amely a cukorbetegeknél túltermelt, alulteljesített vagy mindkettő. Két fő cukorbetegség létezik – az 1-es típus és a 2-es típus. Az 1-es típusú cukorbetegségben a szervezet kevés inzulint vagy inzulint termel, és az ok még ismeretlen. A 2-es típusú cukorbetegség, amely a betegség leggyakoribb formája, a felnőttek körében legelterjedtebb, bár sok fiatalnál diagnosztizálják. Ha cukorbetegsége van, fontos, hogy szabályozza a vércukorszintjét. A MedlinePlus megjegyzi, hogy ezt a szokásosnál kevesebb kalóriát fogyaszt, mindegyik étkezésnél egyenletes mennyiségű szénhidrátot és egészséges, egyszeresen telítetlen zsírok fogyasztásával.

A cukorbetegek egészséges étrendje az Amerikai Diabétesz Egyesület szerint zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát, babot, baromfit, halat, sovány húsokat, gyümölcsöket és nem zsíros tejtermékeket tartalmaz. Ezeknek az ételeknek a fogyasztása elősegítheti a kiegyensúlyozott vércukorszintet. Az egészséges ételek fogyasztása mellett az egyesület megjegyzi, hogy az adag nagysága szintén nagy fontossággal bír. Ezenkívül mindig jobb választani a teljes élelmiszereket a feldolgozott élelmiszereken, amelyek gyakran nem elégséges tápanyagtartalommal rendelkeznek.

A Crohn-betegség egyfajta gyulladásos bélbetegség. Krónikus gyulladás jellemzi, amely befolyásolhatja az emésztőrendszer bármely részét. Ez a gyulladás gyakran hasmenést, a belek szűkületét, a tápanyag felszívódását és súlyos esetekben az emésztőrendszer szakaszainak műtéti eltávolítását teszi szükségessé. Nincs speciális táplálék, amelyről bizonyítást nyert, hogy a gyulladásos bélbetegségeket kezeli vagy megelőzi, a California University of San Francisco Medical Center szerint, bár hasznos élelmiszerek naplójának megtartása révén hasznos lehet azonosítani és kiküszöbölni a problémás élelmiszereket.

Azok az emberek, akiknek Crohn-betegségük van, egészséges étrendet kell fogyasztaniuk, és kerülniük kell azokat a táplálékokat, amelyek potenciálisan súlyosbíthatják a tüneteket, a National Digestive Diseases Information Clearinghouse szerint. Bár az élelmiszerek nem a Crohn-betegség okai, az alkohol, a forró fűszerek, a terjedelmes szemek és a tejtermékek fokozhatják a görcsöket és a hasmenést azokban az egyénekben, akiknek a Crohn-je van, jegyzi meg az elszámolóházat. A Crohn-féle felszabadulás során kerülje a magas rosttartalmú ételeket, beleértve a gyümölcsöket és zöldségeket. A felderítés után az UCSF Orvosi Központ azt javasolja, hogy olyan ételeket fogyasszon, amelyek könnyen megtalálhatók az emésztőrendszerben, például alma-, zabliszt-, tejföllel vagy fehér kenyérrel, hígított gyümölcslevekkel, főtt tojással, pulyka, csirke és hal.

Ha cukorbetegségben és Crohn-betegségben szenved, kezdjen egészséges étrendjével, amely magas a gyümölcsökben, zöldségekben, teljes kiőrlésű gabonákban, sovány húsokban, diófélékben, hüvelyesekben és alacsony zsírtartalmú tejtermekben, hogy stabilizálja a vércukorszintjét. Ettől a ponttól kezdve előnyös lehet egy olyan élelmiszer-folyóirat megtartása, amely azonosítja azokat az élelmiszereket, amelyek a Crohn-betegség fellángolását okozhatják. Lásd az orvosát a felderítés során, hogy személyre szabott étrendi ajánlásokat kapjon.

Cukorbetegség és a vércukorszabályozás

Diabetikus diétás ajánlások

Crohn és Diet

Problémák elkerülése a Crohn-féle ételekkel

Étkezés Crohn és Diabétesz számára