Hogyan kell javítani az izmokat a hasba

A hasi izmokat is elnémítják, és a támasztó izomrostok felszakadnak. Ez fájdalmat, gyulladást és gyengeséget okoz, és rendszerint az edzések során vagy a nehéz tárgyak emelésekor nem megfelelő mozgásnak tudható be. A szakadt hasizom javítása érdekében fontos, hogy orvosod állapítsa meg a sérülés mértékét.

A jégcsomagot 15 percig, naponta három alkalommal juttassuk a hasba. A jég hőmérséklete csökkenti a gyulladást és segít a fájdalomcsillapításban. A károsodást jéggel is 15 percig, háromszor naponta körkörös mozdulatokkal masszírozza, hogy maximalizálja a gyógyulási potenciált.

Egyél magas fehérjetartalmú diétát, beleértve a sovány húsokat, a halat, a baromfit, a tejet, a sajtot és a tojásokat. A fehérje az, ami az izomszálakat alkotja, így a fehérje-gazdag élelmiszerek fokozott bevitele értékes eszköz az izomjavításban.

Alkalmazzunk hőt a sérülésre 24 óra után. Csak akkor használja a hőt, ha kényelmes az Ön számára. Fokozott kényelmetlenséget vagy bőrirritációt okozhat a fűtőbetétek, hőgőzökkel vagy forró tömörítéssel. A hő megkönnyíti a sérülést körülvevő izmokat, lehetővé téve a megfelelő gyógyulást, ugyanakkor csökkenti a gyulladást.

Fokozatosan húzza az izmokat, mivel a fájdalom és a gyulladás kezd csökkenni. Ez rendszerint egy héten keresztül két hétig tart a sérülés után. A fájdalomhatárok tisztán lévõ gyengéd nyújtás javítja az izomfunkciókat és megakadályozza a környezõ szövetek hegesedését.

Kerülje a nehéz emelést vagy a testmozgást. Ez tovább károsíthatja a sérülést, és lehetővé teheti a bélhurutot, esetleg műtétet igényel. A pihenés elengedhetetlen a test gyógyulásához és a javítási arányhoz.