Hogyan kell kezelni a csecsemő zihát

A zihálás a magas hangzású hang, amelyet hallott, amikor valaki légutazása duzzadt vagy zavaros. Az Ön csecsemője különböző okokból süppedést okozhat – a nyálka vagy a tej a torkában maradhat, a vírus felgyorsíthatja a torok szöveteit, vagy érzékenyebb lehet az asztmára, a felső légúti krónikus gyulladásra. Nem számít, hogy a sípolás oka, a légzési nehézségek mindig súlyosak a csecsemőknél, és azonnal kezelni kell őket.

Vigye gyermekét a gyermekorvoshoz vagy a sürgősségi segélyszolgálathoz, ha a zihálás süllyedt mellkasi mozgások, magas láz, az arc duzzanata, csalánkiütés vagy nem reagál. A baba súlyos fertőzésekkel vagy allergiás reakciókkal szenvedhet, amelyek azonnali orvosi beavatkozást igényelhetnek.

Kezelje a csecsemő zihálását a porlasztóval kezelt gyógyszerekkel, ha asztmával, respiratorikus syncytial vírussal, más néven RSV-vel, bronchitisszel vagy más felső légúti megbetegedésekkel diagnosztizálták. A nebulizátor olyan maszkszerű készülék, amely gyulladáscsökkentő vagy szteroid gyógyszerekből származó ködöt szállít a csecsemő orrán keresztül, és csökkenti légutak szűkületét. A gyermekorvosnak be kell írnia a nebulizáló kezeléseket, és meg fogja tanítani, hogyan kell használni a gépet.

Nyugtasson gyermeke torkát és légutait hűvös levegővel, ha a zihálás okozta koponya, gyakori hideg vagy más, nem életveszélyes betegség. Futtasson egy hűvös köd párásítót a házban, vagy csomagolja be a csecsemőjét, és vigye magával hűvös estén a Mayo Klinikán. Tartsa a babáját függőleges helyzetben, hogy könnyebben lélegezzen, sípolás nélkül.

Vákuum és por otthonában rendszeresen, ha a csecsemő gyakori problémák légzés. A potenciális allergének eltávolítása megőrzi a baba légutaknak a légzést, és megszabadul a duzzanattól, ami zihálást okoz.