Hogyan kell kezelni a gyomorpanaszokat és a vízvisszatartást

A vízvisszatartás és a gyomorpanaszok két kellemetlen tünet, amelyet mindenki időről időre tapasztal. Okuk a premenstruális szindrómától kezdve a rossz táplálékig terjed, de a megoldás ugyanaz. Az egyszerű életmódbeli változások mindegyike általában ahhoz szükséges, hogy megverjék a puffadást és a folyadékvisszatartást.

Mondja el kezelőorvosának a felfúvódás és a vízvisszatartás problémáit. Az alkalmankénti vagy PMS-vel kapcsolatos folyadékretenció és a gyomorpanaszok normálisak, de gyakori vagy megmagyarázhatatlan puffadás lehet egy másik orvosi állapot jele, amely orvos figyelmét igényli.

Vágja vissza a nátrium bevitelét, mert túl sok só okozhat vízvisszatartást. Használja a gyógynövényeket és a fűszereket, hogy ízeket adjon ételeihez az asztali só helyett, és próbálja minimalizálni a csomagolt és feldolgozott ételek fogyasztását, beleértve a konzerv levest, fagyasztott ételeket és fűszereket, amelyek gyakran nátriummal vannak tele. Ha csomagolt ételeket eszel, keressen alacsony nátriumot tartalmazó fajtákat.

Távolítsa el az étrendből származó alkoholt és cukrot amennyire ésszerű, mivel mindkettő hozzájárul a puffadáshoz és a folyadék visszatartáshoz, jelentette be a West Virginia Egyetem. A szokásos cukorral töltött cukorka és édességek mellett, nézzen be cukorral grillezett szószban, gabonafélékben, zselében, lé, granola és ízesített joghurt.

Drink legalább nyolc 8 oz. Napi pohár vizet. Talán ellentmondásosnak tűnhet, de az ivóvíz valóban segíteni tudja a szervezetedet abban, hogy megszüntesse az extra vizet, mivel a víz természetes vizelethajtó.

Növelje a vízben gazdag élelmiszerek, például gyümölcsök és zöldségek fogyasztását. Minden gyümölcs és zöldség magas a vízben, de a görögdinnye, a zeller és az uborka különösen hasznos a folyadékvisszatartás csökkentésében.

Gyakorolj minden nap. A gyakorlással járó izzadás segíthet a testednek megszabadulni a felesleges víztől, így minden olyan tevékenység, amely emeli a szívritmusát és izzadsággá válik, jó választás.