Hogyan kell megállítani a ziháló köhögést

Számtalan oka van a köhögésnek és a zihálásnak. Ha nincsenek nyilvánvalóan a köhögést kísérő betegségei, akkor lehet, hogy krónikus légzőszervi megbetegedése van, például asztma, hörghurut, emfizéma vagy tüdőgyulladás. A köhögés és a zihálás a test számára is lehetővé teszi számodra, hogy tudd, hogy a felső légúti irritált, blokkolt vagy fertőzött. Köhögés és zihálgatás megakadályozhatja, hogy aludjon és fáradjon és irritálódjon. Az alábbiakban felsorolt ​​összes jogorvoslat alkalmazásával hatékonyan állíthatja le a ziháló köhögést.

Igyál egy pohár gyömbéres teát, mielőtt aludni fogsz. A gyömbérben lévő erős fűszeres vegyületek köptető hatásúak lehetnek, így kiküszöbölik a súlyosbodó váladékot, amely viszketést okoz a torkában. Ez is lazítja a légutakat, és hűvös érzést ad a mellkasának. Élvezheti a gyömbér cukorkát is, ami ugyanolyan hatással lesz.

Massage eukaliptusz és mentol olajok a mellkasán. Ezeknek a hatalmas olajoknak a füstjei áthatolnak a légutakban, ami könnyebbé teszi a légzést, miközben megnyugtatja a köhögési reflexet. A meleg, nedves törülközőt a mellkasára helyezve maximalizálhatja az előnyöket. Hagyja az olajokat és a törölközőt a mellére kb. 30 percig, majd forró zuhany.

Vegyünk egy forró zuhanyt és lélegezzünk mélyen 15 percig. A forró vízből származó hő és gőz könnyítheti a légzést a pihentető légcsatornákkal és megnyugtatja a mellkasát.

Vegyünk egy evőkanál vad cseresznye kéreg szirupot a köhögés megjelenésekor, és ha szükséges. Ez az egész természetes szirup segít megállítani a légzõkésõ köhögõt, mivel a nyálkahártyát a légutakból kényszeríti, miközben a torkát hûsíti. Ez a hatás néhány óráig tarthat.

Igyál egy pohár borsmenta-teát kétszer. A borsmenta hatásos összetevői megnyugtathatják a torkát, miközben elfojtják a köhögési reflexet. Kerülje az édesítőszerek, például a méz és a cukor hozzáadását a teához, mivel ezek a torkát viszketés és súlyosbítja a köhögést.

Vegye át a kábítószer Primatene tablettát. Ez a gyógyszer segít jobb légzésben, csökkentve a hörgők izomzatának görcsökét. Átmenetileg enyhíti a sípoló zajt, a mellkasi szorítást és a köhögést, amely az asztma következménye lehet. Kövesse a csomagolásban található utasításokat a gyógyszer szedése előtt.

Használjon előírt mennyiségű dózisú inhalátort (MDI), például albuterolt. Az Albuterol egy hörgőtágító, amelyet általában az orvosok írnak fel az asztma és más légúti betegségek kezelésére. Ez úgy működik, hogy lazítja az izmokat a légutakban, hogy javítsa a légzést a sípolás, a köhögés és a légszomj megelőzése érdekében. Használja az inhalátort az orvos által előírt módon.