Hogyan kell rúgni egy kickball messze

Szeretné, hogy gyermeke legyen a király vagy királynő a játszótéren a szünet kickball alatt? Nincs jobb módja számukra, hogy sikeresek legyenek, mint tudni, hogyan kell robbanni a kickball nagy távolságokat. A kickball nem egy mainstream sport, de a világbajnokság futball edzője és egykori profi játékosja tanácsot adhat arra vonatkozóan, hogyan kell rúgni az erővel és a pontossággal.

Ismerje meg a labda édes pontját. “A labdát az édes helyen kritizálni kell” – mondja Bob Bradley, az Egyesült Államok világbajnokság foci edzője. “Az édes pont a labda hátulja, csak egy kicsit alacsonyabb, mint a középpont. Ha a térd túl messze van a gömb mögött, jó esély van arra, hogy a labda felbukkan.

Támadja a labdát. Mint egy profi kapus a 10 szezonban Major League Soccerben Mike Ammann rutinszerűen rúgott egy futball labdát 50-75 méterre repülni. “A labdához lendületet kell tennie” – mondja Ammann. “Ne várj, amíg a labda eljut hozzátok, menj és támadj meg, hogy még nagyobb távolságban legyenek.

Tartsa kompakt formában. Bradley azt mondja, hogy egy rövid löket a legjobban működik, “lefelé, a boka zárva van”. Hosszú hátsó lengés bonyolítja az időzítési folyamatot. Ha a lábujj felfelé és a boka laza, akkor jó esély van arra, hogy kapcsolatba kerüljön.

Ragaszkodjon a labdához a cipőfűzőire, és tartsa a fejét. “Fókuszban kell tartanod a csípőidet, hogy előre tartsd a lendületet” – mondja Ammann. “Növeld a vállaidat kissé ütésnél, egyesek azt mondják, hogy hátradőlnek, hogy felemeljék a labdát, de tényleg csak a vállat ékesítik.

Még tovább kell robbanni. Valami, ami a gyakorlatban dolgozik – mondja Bradley -, hogy a játékos rángatja a labdát, és lerúgja lábát. “Nem tudsz lábra állni a rúgó lábadon, hacsak nem jöttél létre jó lendületet” – mondja Bradley. “Ez egy jó gyakorlat a hatalom hozzáadásához.