Hogyan kell vékonyodni a saját haját ritkító ollóval

A hígító olló olyan eszköz, mintha olló lenne, de ahelyett, hogy levágja a hajszálat, megfogja, megragadja és levágja néhány hajszálat, de másoknak hagyja. Nagyon vastag vagy göndör hajat vékonyítják, elkerülve a “húsos” megjelenést. Szintén hasznosak a textúrák és a kevert rétegek hozzáadásához. A nyíró ollók megtalálhatók a szépségboltokban, szupermarketekben vagy az interneten. A vékony, finom hajú emberek nem használhatják a hígító ollókat.

Ecset vagy fésüljük meg a haját addig, amíg meg nem szakadt és sima. A száraz hajra történő ritkító olló használata a legjobb, mert a nedves szőrök összezsugorodnak, és a szükségesnél több hajat is eltávolíthat. Ha göndör haja van, fontolja meg a haj kiegyenesítését, mielőtt használná a hígító ollókat. Így pontosan tudni fogja, hol szűkül a hajad.

Helyezzen egy kis szálat a kések közé. A pengéknek többnek kell lennie (legalább 3 cm-re) a fejbőrön. Ne használja a hajszálakat a hajad gyökerén vagy végében.

Tartsa a ritkító ollókat 45 fokos szögben. Gyűjts össze egy két hüvelykes hajszálat. Csúsztassa le a haját a hajvastagságon, hogy vékony legyen a haj. A vágások és a darabok hossza függ a haj hosszától. Kezdje újra a haj új szakaszán.

Kezdj el ritkítani egy nagyon kis mennyiségű hajat. Ha úgy érzed, hogy többet kell vékonyodnod, tedd kisebb lépésekben, így nem fogsz túl sokat eltávolítani. Ismételje meg négy-hat hónaponként.