Hogyan keverjük össze gabona gyümölcsökkel vagy zöldségfélékkel a csecsemők számára

Amikor elkezdi bevinni a szilárd ételeit a baba ételeire, győződjön meg róla, készen áll. A készenléti jelek közé tartoznak a fizikai fejlődés, például az ülő felállás és a fej felragasztása, valamint a kognitív fejlődés, például az élelmiszerek iránti érdeklődés. Ha a baba kibírja rizs gabonát vagy egyéb gabonát, itt az ideje, hogy összekeverjük néhány zöldséggel és gyümölcsökkel. Gyümölcsök és zöldségek hozzáadása a baba étkezéséhez általában hat és nyolc hónapos kor között következik be.

Keverjük össze a gabonát a szokásos módon, formula, anyatej vagy vízzel.

Adjunk hozzá 1 teáskanál sózott gyümölcsöt vagy zöldséget. A körte, a banán és az őszibarack első gyümölcsként működik. Az avokádó és a sárgarépa jellemző első zöldség. Bár nem kell kereskedelmi bébiételnek lennie, a konzisztenciát püréknek kell hagyni. Távolítson el minden húst vagy magot, hogy gyermeke ne fojtson. Ahogy a baba elkezdi élvezni az ételeket, adj hozzá több gyümölcsöt vagy zöldséget a keverékhez, és dolgozzon akár 1 / 4-1 / 2 csésze evett két vagy három szilárd étkezés között.

Jegyezze fel az új keverék eredményeit. Ha hasmenést vagy bőrkiütést okoz, előfordulhat, hogy a baba allergiás vagy érzékeny az élelmiszerre. Vegye ki a baba étrendjéből és forduljon orvosához. Lehet, hogy valami később próbálkozik, vagy egyáltalán nem, ha az Ön táplálék-allergiája fut a családjában.

Várjon három napot, mielőtt bemutatná a következő új gyümölcsöt vagy zöldséget. Három nap jó pillantást nyújt arra, hogy hogyan reagál a baba az új ételre. Ha túl sok élelmiszert keveresz egyszerre, nehéz megkülönböztetni és azonosítani, hogy melyik élelmiszer vált reakcióba.