Hogyan lehet a bőr nedvességtartalmát megszáradni?

Ha az időjárás forró, fontos, hogy a testet hidratáljuk és a lehető leghidegebbé tesszük. A gyulladás az egyik módja annak, hogy a tested természetes módon lehűljön. A Centers for Disease Control és Prevention megmagyarázza, hogy a túlzott izzadás a forró és párás időjárás során olyan körülményekhez vezethet, mint a hőkiütés. A bőr nedvességtartalmának megőrzése, különösen a hónalj, az ágyék, a mellkas, a nyak és a bőr hajtásai segítenek megőrizni a bőr egészséges állapotát és megelőzni a kellemetlen bőrviszketést.

Kapcsolja be a ventilátort, ami segít a keringtetni a párás levegőt, és segít megszárítani. Ha van légkondicionálója, akkor is megőrzi a bőrét, mert mindkettő hűl, dehumidifikálja a levegőt.

Alkalmazzon talkumpor a bőrére, hogy száraz legyen, ha az időjárás nedves. A vékony rétegpor, amelyet porfújással vagy kezekkel alkalmaznak, segít megőrizni a bőr nedvességtartalmában és megöli az élesztőt, ami bőrfertőzésekhez vezethet.

Tartsa a bőrt a karja alatt a nedves időben száraz, dermesztő dezodorral, amely izzadásgátló anyagot tartalmaz. Az izzadásgátlók tartalmaznak olyan aktív összetevőket, mint az alumínium-klorid vagy alumínium-hidroxi-bromid, amelyek a pórusokat lezárják és megakadályozzák a verejtékezést.

Viseljen laza, könnyű ruhát párás napokon. Olyan pamutszövetek, amelyek a testétől távolodnak, ahelyett, hogy ragaszkodnak hozzá, segítenek megőrizni a bőrét.