Hogyan lehet a gyömbért megőrizni

A csomózott gyömbérgyártat több mint 2000 éve gyógyászatilag használják, és több mint 4000 évig kulináris célokra. A gyömbér egy olyan kínai és indiai bennszülött növény, amely átszállt a fűszer kereskedelem útjain keresztül Európa többi részébe. A gyömbér annyira népszerű Európában és Angliában, hogy mindenki asztalán, sóval és borssal együtt volt. Azt is használták a pubokban, hogy megszórják a sört. A gyömbért sokféle formában alkalmazzák, beleértve a teát, a port és a konzerveket.

Hámozzuk le a gyömbér gyökerét, és vágjuk apró, harapás méretű darabokra. Helyezzük a gyömbérdarabokat egy nagy tálba, és fedjük le hideg vízzel. Hagyja a gyömbért egy óráig ülni.

Cserélje ki a gyömbért egy szűrőedénybe, és tegye be a fazékba. Fedjük le a gyömbért friss hideg vízzel. Forraljuk fel a vizet, és hagyjuk öt percig főzni a gyömbért.

Cserélje újra a gyömbért. Dobja el a vizet. Fedjük le a gyömbért a fazékba friss hideg vízzel és forraljuk további öt percig, vagy amíg a gyömbér gyengéd.

Távolítsa el a gyömbért az edényből, és tegye félre egy tálban, és hagyja a folyadékot a edénybe. Adjuk hozzá a cukrot a folyadékhoz, és forraljuk fel. Kapcsolja kissé a hőt, és öt percig párolja a szirupot, vagy addig, amíg megvastagodik.

Adjuk hozzá a gyömbérdarabokat és a tartár krémet a gyömbért és forraljuk még két percig.