Hogyan lehet lefogyni a yasmin

A gyógyszergyártó cég nem sorolja fel a súlygyarapodást a Yasmin lehetséges mellékhatásaként a fogamzásgátló tabletta weboldalán. A Kábítószerek honlapja azonban felsorolja a súly vagy az étvágy változását lehetséges mellékhatásként. A Mayo Klinika kijelenti, hogy ha a fogamzásgátló tabletták súlygyarapodást okoznak, a hatás enyhe. Néhány nő megtarthatja a folyadékot, amikor fogamzásgátló tablettákat szed, így úgy tűnhet, mintha súlyt szerezne.

Döntse el, hogy a súlygyarapodás elég jelentős-e ahhoz, hogy másik tablettát próbáljon ki. Ha még mindig normális testsúly-tartományban van egy egészséges testtömeg-indexrel, vagy BMI-vel, akkor továbbra is folytatni kell a tabletta szedését, ha ez nem okoz más problémákat. Ha a súlygyarapodás jelentős, és Ön most egy egészségtelen súlytartományban van, kérdezze meg kezelőorvosát egyéb, a súlygyarapodás kockázatával járó egyéb fogamzásgátló tablettákról.

Győződjön meg róla, hogy a megszerzett súly nem a víz súlya. Ha megtartja a vizet, korlátozza a nátrium bevitelét. Vegye figyelembe a Mayo Clinic szerint a kalcium- vagy magnézium-kiegészítőket, amelyek csökkenthetik a vízvisszatartást.

Kérdezze meg kezelőorvosát a vízhajtókról, ha megtartja a vizet. Orvosa javasolhat vitamin-kiegészítést is, ha diuretikumot választ, mert csökkentheti a káliumszintet.

Gyakorolj rendszeresen, hogy segítsen kalóriát égetni és megszabadulni a felesleges vízsúlytól.

Csináljunk kisebb étrendi változásokat, ha úgy döntesz, hogy folytatjuk a Yasmin szedését, és ha az Ön által szerzett súly nem a víz súlya. Próbáld meg feltölteni az alacsony kalóriatartalmú ételeket, ha az Yasmin növeli az étvágyat. A magas víz- és rosttartalmú ételek elősegítik a jóllakottságot. Egyél több gyümölcsöt és zöldséget.

Helyettesítő alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek a nagy kalóriatartalmú termékekhez. Ha Yasmin növeli az étvágyat, többet enni, ha alacsonyabb kalóriatartalmú termékeket választ: Próbálja ki a csirkét a marhahús helyett, használja a salsa-t fűszer helyett sajt vagy tejföl, vagy a snack popcorn helyett zseton.

Fogyasszon gyakori, kis ételt, ha Yasmin növeli az étvágyat. A kis ételek segítenek szabályozni a vércukorszintet, és megakadályozzák, hogy túlságosan éhesek és túl nagyok legyenek.

Egy dietetikusval dolgozzon, aki segíthet kifejleszteni egy fogyás tervét. Együtt, kitaláld ki, hogy hány kalóriát fogyasztasz naponta, majd tedd le a célt, hogy csökkentse ezt a számot. A dietetikus segíthet meghatározni, hogy az Ön által választott élelmiszerválasztások szabotálják-e a célokat.