Hogyan lehet lőni egy kosárlabdát, mint a lebron james

Nincs egy megfelelő módja a kosárlabda lövésnek, és sok erős kosárlabda játékos olyan lövészformával rendelkezik, amelyet a megfigyelők bírálnak. A korábbi profi kosárlabda, Rick Barry azt állítja, hogy a LeBron James technikai hibái vannak a lövési formáján, ami megakadályozza, hogy pontosabb lövő legyen. James azonban az egyik legnépszerűbb és leginkább idolizált kosárlabda a világon, és sokan arra törekszenek, hogy mindent – beleértve a lövést – csakúgy, mint a LeBron.

Fogja meg a labdát a szokásos módon, a lövő kezével a labda alatt és a lefelé mutató kézzel, vagy a labda oldalán. James, mint a legtöbb játékos, leginkább az ujjhegyére helyezi a labdát, kis térrel a tenyere és a kosárlabda között.

Kopogás a labdát a fej fölött, hogy a labda közvetlenül a lövés oldalán és csak kissé a homlok felett. James lövöldözős mozdulatai kompaktok, és nem tapogatja a labdát olyan messzire, mint néhány játékos.

Tartsa meg a kényelmes fényképező könyökét, amely kicsit kifelé néző. Sok edző azt mondja, hogy a könyökét be kell húzni és egyenes vonalba kell állni a lövő lábával, de James könyöke kicsi, és nincs összhangban a kosárlabdával.

Ugorj magasra, és menj végig a kosár felé. Egyes játékosok lőttek lövésüket ugrásos lövésekre, de James még mindig nagy felszabadulást és egy szabványos felfelé irányuló mozgást követ.

Adj hozzá egy elhalványodó mozgást azáltal, hogy kissé hátrafelé ugrál, anélkül, hogy felfelé és lefelé mozdulna. James gyakran elhomályosítja a jumpert, ami segít megakadályozni a blokkolt felvételeket, és lehetővé teszi számukra a cél könnyebbé tételét.