Hogyan lehet megakadályozni a cipőt a dagasztás a boka csont

Amikor a cipő elkezd dörzsölni a bokacsontot, kényelmetlenül és fájdalmasan érezheti magát. KidsHealth.org szerint a hólyagok, a szemcsék vagy a kalluszok kialakulhatnak a lábakon vagy a bokacsonton a súrlódástól. Ez különösen akkor fordulhat elő, ha egy új cipőben törik meg, vagy ha ugyanaz a terület naponta folyamatosan dörzsölődik a lábadon. Gyakran előfordul, hogy ez csak a bokacsont körül vagy alatt van. Ezt megakadályozhatja bizonyos tippek és javaslatok kipróbálásával.

Minden nap mossa meg lábát, hogy a lábad baktériumoktól mentes legyen. Szárítsa meg a lábát a talkumporral, hogy puha és friss legyen.

A lábát forró vízben áztassa, és dörzsölje a nehéz területeket habkővel. Óvatosan járjon el, nehogy károsítsa a bőrt. Ez segít megtartani a lábát, így a bőr nehezebb területei nem fogják meg enyhén dörzsölni a cipőt.

Hidratálja a boka területét a többi lábával együtt, hogy puha maradjon. Ez segít elkerülni a lábak kiszáradását és repedését, ami súrlódást okoz.

Rendszeresen csípje a lábujjakat, hogy ne növekedjen túl sokáig, és ne okozzon súrlódást a cipőjében. Ez befolyásolhatja a többi lábát, beleértve a bokacsontot is.

Tartsa a lábát meleg és száraz helyen. Minden nap cserélje ki a zoknit, nehogy nedvességet elkapjon és irritációt okozzon, ahol a bokád megfelel a cipőnek.

Ellenőrizze, hogy a cipő nem illik-e, és hogy a lábujjai mozgásban vannak. A szorosan illeszkedő cipő súrlódást okozhat a boka csont területén. A cipőnek lehetővé kell tennie, hogy a lábak elegendő helyet biztosítsanak anélkül, hogy csúsznának. A cipője kényelmesen érezheti magát. Nem kell “megtörni” egy új cipőben.