Hogyan lehet megállítani a szegycsontot, ha fájnak, amikor nyúlok

A szegycsont egy hosszú, lapos csont, amely a bordákhoz kötődik, és számos fontos belső szervet – köztük a szív és a tüdő – védelmet nyújt. Míg a szegycsont viszonylag erős csont, veszélyeztetheti egyes akut egészségi állapotok kialakulását. Valójában az American College of Sports Medicine arról számol be, hogy a költségkondritis, vagy a porc duzzanata, amely a szegycsont a bordákhoz kapcsolja, meglehetősen gyakori állapot, amely sternális fájdalmat okozhat a nyújtás alatt. A forró vagy hideg terápia, a pihenés és a gyógyulás, valamint a gyulladásgátló gyógyszerek alkalmazása optimális eredmény elérése érdekében, amikor a sternális fájdalom enyhítésével próbálkozik.

A meleg vagy hideg terápia némi megkönnyebbülést jelent azoknak az egyéneknek, akik szenvedő krónikus fájdalomban szenvednek a costchondritis miatt, jelentette az MD Health. Az ACSM szerint a hidegterápia csökkenti a belterek fájdalmát, csökkentve a véráramlást a hajszálerekhez és csökkenti az idegvezetés gyakoriságát. Hasonlóképpen, a hő alkalmazása a vérben, az oxigénben és a táplálékban a szegycsontban és a környező izmokban fellépő növekedést eredményez, és a sérült csontváz- vagy izomszövetre gyorsíthatja a helyreállítást. A hidegterápia alkalmazásának legjobb eredményei érdekében a jégcsomagot 20 és 30 perccel naponta kétszer vagy háromszor alkalmazzuk a szájsebészetre. A hőcserélőket takarékosan – például naponta egyszer 20-30 percig – használjuk a keringési zavarok elkerülése érdekében.

A pihenés és a nyugtatás is hatásos lehet azok számára, akik sternális fájdalomban szenvednek a MD Health szerint – nemcsak a költségkondritis esetén, hanem a műtét vagy az ízületi károsodás esetén is. Azoknál az egyéneknél, akiknél a fenti állapotok valamelyikét diagnosztizálták, valószínűleg arra fogják ösztönözni, hogy elkerüljék az olyan tevékenységet, amely a szegycsontot a helyreállítás befejezéséig megfeszíti. Tény, hogy az úszás, a versenyzős csapatmunka és a rekreációs sportok, mint a tenisz, a squash és a racquetball mindenkinek tilos azoknak az egyéneknek, akik a költkődús megbetegedések, a műtét vagy az ízületi károsodások következményei. Ezen túlmenően, elkerülve azokat a szakaszokat, amelyek jelentősen stresszt fektetnek a szegycsontra, beleértve az álló mellkasi nyúlványt, szintén fontos a folyamatos fájdalom megelőzése szempontjából.

Azok az egyének, akik a sternális fájdalom során tapasztalták a fájdalmat, ösztönözhetik az over-the-counter gyulladáscsökkentő gyógyszerek, például az ibuprofén alkalmazását. A Bristol-i Egyetem szerint az ibuprofen hatásos a gyulladás csökkentésénél, és enyhíti a sternális fájdalmat a nyújtás során. Az optimális eredmény eléréséhez 2400 mg ibuprofént kell bevenni, amikor az izmok csontrendszeri fájdalmát csökkenti, javasolja az ACSM-et. Azok a személyek, akik dohányzik, családi szívbetegségben szenvednek, vagy kockázati tényezőkkel rendelkeznek a szívbetegség kialakulásához, konzultálniuk kell az egészségügyi szolgáltatójukkal, mielőtt mérlegelik ezt a gyógyszert.

Azok a személyek, akik súlyos sternális fájdalmat tapasztalnak a nyújtás során, fel kell hívniuk a figyelmet egy képzett egészségügyi szolgáltatótól. Légy őszinte minden orvosi személyzet számára, hogy teljes és időben gondoskodhasson a húgycső-fájdalomról, ami a nyújtás során jelentkezik. Bizonyos esetekben ez komolyabb állapotot jelezhet, mint pl. A belteres törés vagy szívbetegség.

Forró / hideg terápia

Pihenés és gyógyulás

Gyulladásgátló gyógyszerek

Keressen orvosi segítséget