Hogyan lehet megjavítani egy törött testvér-kapcsolatot

A gyermekkorban tapasztalható kellemetlen érzések és konfliktusok nehéz és bonyolult testvérkapcsolatokhoz vezethetnek felnőttkorban. Ahogy a testvérek nőnek fel, és megkezdik saját családjukat és kapcsolataikat, kötésük gyakran hibernált állapotba kerül, magyarázza Heidi Riggio, a pszichológia professzora a Kaliforniai Állami Egyetemen az “Ó, testvér” c. A “pszichológia ma”. A testvérek megjavíthatják a megszakított köteléküket és meggyógyíthatják egymást, ha megtanulják, hogy megértsék, felelősséget vállaljanak cselekedeteikért és hajlandók megbocsátani.

Gondolj arra, mi vezetett a kapcsolatod megsértéséhez. Kérdezd meg magadtól, hogy a testvéred felé érző düh vagy harag érdemes-e ráébreszteni az életedben. Határozza meg, hogy a féltékenység, az inferioritás vagy a gyermekkorig tartó versengés milyen mértékben járult hozzá a felnőttek problémáihoz. Az “Ó, testvér!” Judy Dunn, a fejlesztési pszichológus, elmagyarázza, hogy a legtöbb testvér-konfliktus a szülői figyelem és a gyermekkori szeretet versengéséből ered. Döntsd el, hogy elengeded az összes olyan haragot a testvéred ellen, amelyet eddig sokáig viseltél.

Legyél te fel a büszkeséged, és kezdeményezd, hogy elérd a testvéredet. Vegye fel a kapcsolatot telefonon, e-mailben vagy személyesen, és magyarázza el, hogy meg szeretné javítani a dolgokat a kettő között. A beszélgetés középpontjában álljon előre, és ne találja meg a megoldást, nem pedig a hibás játékot, vagy a múltból eredő problémákat.

Fogadja el, hogy szerepet játszott a konfliktusban. Fontos, hogy felelősséget vállalj a szerepedért a testvérversenyben, és megértsd, miért érzi magát a testvéred, mint te veled. Hallgasd meg a testvéred álláspontját, és légy nyitva annak felismerésére, hogy véletlenül megbántottad őt. Bocsásson meg és vegye figyelembe az elszámoltathatóságot a saját cselekedeteiért.

Értsd meg, hogy bár együtt nőtt fel, te és a testvéreid különbözõ egyének. Reméljük, hogy Önök továbbra is ellentétes nézetekkel és ötletekkel fognak szembenézni a különböző kérdésekben. Elfogadom, hogy elfogadja, hogy senki sem igaz vagy rossz, és tiszteletben tartja a másik szemszögéből. Légy nyitott és hajlandó meghallgatni testvéred helyzetét és érvelését, ha nem értesz valamit.