Hogyan lehet megszabadulni a felesleges víztömegtől a túl sok sótól

Túl sok só az ételeiben okoz puffadást és vízvisszatartást, ami súlygyarapodást okozhat, és végül megterhelheti a szívét. A legtöbb amerikai fogyaszt több mint kétszer a napi ajánlott mennyiségű sót, a Mississippi State Department of Health szerint. Túl sok só étkezés esetén a hasban, a lábakban vagy a lábfejekben a hasmenés okozhat, mert a szervezet megtartja a vizet, mert kiszárad. Több víz fogyasztása és a sóbevitel csökkentése a legjobb megoldás a vízvisszatartásnak, más néven ödémanak is.

Igyál sok vizet, hogy segítsen a veséknek a nátriumból kifolyni a rendszertől. Kerülje a koffeint tartalmazó italokat, például a kávét és a szódát, mert a koffein hozzájárul a kiszáradáshoz.

Határozza meg a sóbevitelét. Egyél friss, nem feldolgozott élelmiszereket. Kerülje el a feldolgozott húsokat is, és olvassa el a Nutrition Facts címkét, mielőtt bármi élelmiszert vásárolna. Ezen kívül szezon fűszerek helyett só.

Gyakorlat. A duzzadt végtagok mozgása csökkenti a duzzanatot és enyhíti a víz visszatartását, a Mayo Clinic szerint.

Forduljon orvosához, ha a puffadása nem megy el. A vízmegtartás néha súlyosabb betegséget, például pangásos szívelégtelenséget, vesebetegséget vagy nyirokrendszeri problémákat jelez.