Hogyan lehet megszabadulni a hideg fájó a nyelv

A nyelv lehet az egyik legbosszantóbb hely a fájdalmak kialakulásához, szüksége van a nyelved enni, inni és beszélni, amelyek mindegyike nehezen és bosszantóvá válik, amikor fájdalmas fájdalom jelentkezik. A fájdalom kezelését megelőzően győződjön meg arról, hogy valójában hideg fájdalom, a Mayo Klinika szerint a fülgyulladás, amely gyakoribb a szájban, mint a hideg sebek, kerek vagy ovális, fehér vagy sárga központtal és piros szegéllyel. A herpeszvírus törzse által okozott hideg sebek folyadékkal töltött buborékcsíkok egy felemelt, vörös területen.

Határozza meg, hogy van-e hideg fájdalma vagy fájdalmas fájdalma. Hideg sebek általában a szájon vagy az ajkakon fordulnak elő, míg a szájnyálkahártya és a fogíny közelébe jutnak. Úgy tűnik, hogy hideg fáj a nyelvén, valójában fájó fájdalom.

Kis mennyiségű kenőcsöt alkalmazzon a betegségre, és hagyja néhány percig ülni, mielőtt evés vagy ivás. Noha a kenőcs nehezen tartható a fájdalomtól, egy kis alkalmazás jobb, mint a semmi. A hideg sebek elleni over-the-counter kenőcsök közé tartozik a lidokain és a benzokain, kutyafertőzés esetén próbálkozzon benzokinnal, amlexanox-mal vagy fluocinoniddal kenőcsökkel.

Gyakorolj jó szájhigiéniát. Brush a fogaidat és naponta többször szappannal öblítse le, hogy tiszta legyen a száj és csökkentsd a baktériumokat. Ha Önnek sebészi sebészete van, az orvosa szájöblítőt írhat fel, amely dexametazonot vagy tetraciklineket tartalmaz, hogy csökkentsék a fájdalmat és gyorsítsák fel a gyógyulást. A Nemzeti Egészségügyi Intézmények szerint a forró és fűszeres ételek elkerülése csökkentheti a szájban jelentkező fájdalmat és irritációt.

Nézze meg kezelőorvosát vagy fogorvosát, ha a sebek nem mennek el néhány hét múlva, vagy gyakran ismétlődnek. A nagy hólyagos kitörések kezelésére orális vírusellenes gyógyszerekkel kezelhetők, amelyek a herpes simplex vírust célozzák meg, a rákos megbetegedéseknél, vényköteles kezeléseknél vagy a mögöttes állapotok vizsgálatához.