Hogyan lehet megszabadulni a leégés gyorsabb

Nincs olyan, mint egy biztonságos leégés. Bármikor, amikor a bőr színe megváltozik a napfény hatása miatt, nagyobb a kockázata a napelmérgezés, az első és másodfokú égések és a bőrrák kockázatának. Ha túl sok időt töltöttél a nap folyamán, védelem nélkül, 24 órán keresztül nem észlelheti a bőrt a bőrön. Sajnos, ha napelenedett, nincs gyors javítás – több napot vesz igénybe a bőröd gyógyítása. De a folyamat egy kicsit felgyorsítható.

Nedves egy tiszta ruhát vagy mosogatószert hűvös – nem jéghideg vízzel, amíg a ruha teljesen telített. A szövetet összepréseljük a test érintett területeire.

Naponta egyszer enni egy hidegvizes kádban, teljesen leolvasztva a testüket, melyeket leégett.

Dörzsölje meg a nedvesítő krémet aloe vagy aloe gélrel a napbarnított bőrre minden fürdő vagy zuhany után vagy egész nap. Tartsa a bőrt nedves és hidratált, hogy segítsen meggyógyítani.

Fedjük le a rongybevonattal ellátott hólyagokat, hogy megakadályozzuk őket, és ne akadályozzuk meg őket abban, hogy a ruhájukat dörzsölje. Ne törje meg azokat a hólyagokat, amelyek megformálódtak vagy fertőzöttek lehetnek.

Vegyünk egy over-the-counter nem szteroid gyulladásgátló szert (NSAID), mint például az ibuprofent, hogy segítsünk a napégés által okozott fájdalom és gyulladás kezelésében.

Folytassa a hidratáló krém alkalmazását, ha a bőr hámlik.