Hogyan lehet megszabadulni egy fertőzött pórustól

A “fertőzött pórus” vagy a “fertőzött szőrtüsző” kifejezés fantasztikus név a pattanás számára. Különböző formákban és méretekben kaphatók, beleértve a fehérfejet, mitesszereket, cisztákat és az átlagos ürüléktelenséget. Számos tényező okozta őket: rossz higiénia, pubertás, hormonok, túlzott olajtermelés és még túlmosás. Bár egy pattanás megszabadulását egyik napról a másikra sem tehetjük meg, lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy minimalizáljuk az egyik megjelenését és megakadályozzuk a többiek felbukkanását.

Mossa az arcát gyengéd tisztítószerrel és pici vizet naponta kétszer. Öblítsük le hűvös vízzel és óvatosan szárítsuk meg tiszta törülközővel. Ezek az alapvető intézkedések segítenek megakadályozni a jövőbeni pattanásokat.

Tegyen fel egy over-the-counter terméket közvetlenül a hibás oldalra. A termék tartalmazhat benzoil-peroxidot vagy szalicilsavat. Az Illinois-i Egyetem McKinley Egészségügyi Központja szerint ezek a komponensek a külső réteget és a nyitott pórusokat kiszivárogtatják.

Hagyja, hogy az azonnali kezelést egyik napról a másikra állítsa be, és reggel hideg vízzel öblítse le.

Dörzsölje a jégkocka fertőzött pórusokat, hogy megnyugtassa a fájdalmat. Ne érintse meg az ujjával a hibát, hogy megakadályozza az olaj és szennyeződés bejutását az oldalra.

Távolíts el minden olyan gocint vagy olajat, amely kiszivárog, ha a pattanás felrobban. Az olaj és a genny a terület körül foroghat, ami több gyulladást vagy fertőzött pórust eredményez.