Hogyan lehet megtanulni a kung fu otthon

Amikor egy harcművészet gyakorlatáról és tökéletességéről van szó, néhány dolog teljesen helyettesítheti egy élő oktató intenzív oktatását. Azonban az internetes videók, harcművészeti könyvek és egyéb források köszönhetően a kung fu otthon otthon tanulása és edzése soha nem volt könnyebb. Függetlenül attól, hogy olyan törekvõ orvos vagy, akinek törekszünk arra, hogy megtanuljunk egy hagyományos budapesti kung fu-t, vagy egyszerűen csak a testét hangosítsuk, és növeljük az önvédelemre vonatkozó tudásunkat, a kung fu tanulásának átfogó megközelítése lehet, hogy rövid időn belül tökéletes sztrájkokat és formákat tehet.

Hozzon létre egy ütemtervet heti gyakorlati foglalkozásokhoz, amelyek legalább egy órát adnak ki edzésenként, legalább hetente egy napot. Fogadja el magának a gyakorlatot, amennyit csak tud, a fegyelem és a rendszeres képzés fenntartása érdekében.

Határozzon meg egy nyitott teret a kung-fu utasítás tanulásához és gyakorlásához. Csatlakoztassa a számítógépet egy olyan biztonságos helyen, ahol a képernyő láthatóan látható. Helyezze vagy szüntesse meg a lyukasztó vagy rugós táskát egy olyan területen, ahol egyértelműen ráüthet.

Minden egyes munkamenet megkezdése a test nyújtásával és felmelegedésével. Hozzon létre egy rutint az alapvető láb-, kar- és gerincszakaszokról, majd kövesse a push-up, a sit-up és a láb gyakorlatokat. Töltsön legalább egy percet a lóállásban, amelyet úgy hajt végre, hogy a lábát három-négy láb távolságban helyezi el, és a térdét hajlítsa le.

Vásároljon vagy töltsön le kezdő kung-fu oktatófilmeket, például David Carradine “Bevezető kezdőknek a Kung Fu és a Tai Chi” -hoz, vagy a YouTube-on elérhető számos ingyenes videót. A videó utasítások elérése a laptopon vagy hordozható számítógépen lehetővé teszi a sztrájk, blokkolás és elfoglaltság gyakorlását a video oktatóval együtt, és szükség esetén szüneteltetheti vagy visszacsévélheti. A tréning legalább 30 percének felkészítése az oktatófilm új formáinak megtanulására, új sztrájkok és helyzetek gyakorlása az ütőzsákon.

Vegyél be egy sparring partneret, hogy tesztelj a sztrájkod és a technikák során, ahogy haladsz. Talán az otthoni edzés legtanulékonyabb része, a sparring lehetővé teszi, hogy élő harcot használjunk, hogy elméletileg megismertessük az anyagot. Kommunikáljon partnereivel és hozzon létre biztonsági intézkedéseket, valamint támadó és védekező célokat. Használjon megfelelő sparring felszerelést, például kesztyűt és lábvédőt, és óvatosan járjon el, amikor teljes körű kapcsolatfelvételt végez.

Létre kell hozni egy rutint, és ragaszkodni hozzá, hogy megkönnyítsék a képzést. Tekintse meg a helyi versenyeket a kung fu “stílusában”, és gyakorolja a technikáit élő versenyben.