Hogyan lehet rögzíteni a futópad lejtős motort

A lejtős vonószerkezeteknek nagyobb a motorja a futószalagnak, és egy kisebb motor, amely felemeli és csökkenti a fedélzetet. Néhány futópad technikus és tervező úgy véli, hogy a lejtős motorokat ki kell cserélni, ha nem működnek megfelelően. Egy új motor kínál megbízhatóságot és a csere egyik szempont. Egy másik módszer a padlómotor tesztelése és a belsõ alkatrészek szervizelésével történõ felújítása: mindaddig, amíg a futópad többi funkciója megfelelõen mûködik, egy egyszerû hibaelhárítási eljárás határozza meg, hogy a nyomógomb vagy a húzó típusú lejtõ motor rögzíthetõ-e, vagy ha Cserére van szükség. Az eljárás a tápkábel és a futópad eltávolításával kezdődik, és eltávolítja a futószalagot és a fedélzetet.

Keresse meg a lejtős motort, amely a futófelület elülső részén található. Válasszuk le a motor fekete-fehér vezetékét a csatlakozó oszlopokról. A hozzászólásokat az egyes vezetékek nyomon követéséhez nyomógombos csatlakozón találja. Húzza ki a csatlakozókat az oszlopokból és helyezze őket feszültségpróba alá.

Állítsa be a feszültségmérőt a legalacsonyabb ellenállásra, és helyezze be a piros hegyet a fehér vezeték csatlakozó végébe. Helyezze a fekete csúcsot a fekete vezeték végén lévő csatlakozóba. Tartsa be a feszültségjelzőt, és válassza ki a következő ellenállásszintet a mérőn.

Folytassa a másik szint kiválasztását, amíg a feszültségjelzőn nem olvasta le. Ha nem kap olvasást, a motort le kell cserélni. Ha olvasást kap, a probléma lehet a lejtős összeállítással. Mindkét esetben vegye le a csavarokat a lejtős motortartóról egy fogantyúkulccsal vagy egy villáskulccsal, és távolítsa el a motort.

Emelje fel a futófelület keretét, és vegye figyelembe az ellenállást a lejtés funkcióban. A lejtős szerelvény csuklópontjait kenjük össze az általános célú zsírral, és ellenőrizzük az ellenállóképességet a futószíj vázának emelése és leengedése során. Ha a feszültségpróba pozitívnak bizonyult és a lejtés könnyedén működik a kenéssel, újratelepítheti a motort, csatlakoztathatja a fekete-fehér vezetékeket a kocsányokhoz, és szerelje össze a futópadot.

A próbapadon próbálja meg a lejtős motort azáltal, hogy eltávolítja a csavarokat vagy csavarokat, amelyek az elektromos motorot a házhoz rögzítik. Lazítsa meg ezeket csavarhúzóval vagy csavarhúzóval. Húzza ki a villanymotort a házból, és ellenőrizze a motor tengelyének végét. Ha a sebességváltó sérült, a motort le kell cserélni.

Tisztítsa meg a ház belsejét sűrített levegővel. Forgassa el a menetes orsót a ház másik végén, hogy biztosítsa a szabadonfutást. Ha szükséges, kenje meg a mozgatható alkatrészeket az általános célú zsírral és forgassa újra az orsót. Ha könnyen dolgozik, akkor a motort a házhoz csatlakoztathatja, és helyezze vissza a motort a futópadra.