Hogyan mérjük meg az élelmiszereket skála nélkül

Az egészséges táplálkozás két fontos szempontja a minőség és a mennyiség. Ha minden megfelelő ételt eszel, és továbbra is gondja van a testsúlycsökkenésnek, előfordulhat, hogy “rész torzítással” szenved, olyan állapotban, amelyben elvesztette a képességét arra, hogy meghatározza a normál adag méretét. A hatalmas kiszolgáló méretek előfordulása Amerikában valószínűleg hozzájárul az ország túlsúlyos elhízottságához. Mivel kényelmetlen az élelmiszer-skála körforgása, használhatja ezt az alternatív technikát a részegységek mérésére.

Tudjon meg többet a közös adagok méretéről. Az étteremben lévő ételeinek mennyisége nem a kiszolgáló méret, amelyet meg kell enni, és nem mindig bízhat a csomagolt ételek kiszolgáló méretében. Például egy tipikus steakhouse steak lehet bárhol 7-20 uncia, de az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint a kiszolgálási méret a hús körülbelül 3 uncia, az ajánlott 5-6 uncia az egész nap. Egyéb ajánlott adagolási méretek 1-1 / 2 uncia sajt, 1 szelet kenyér, 1/2 csésze főtt rizs vagy tészta és 1/2 csésze friss gyümölcs.

Összehasonlítás közös tárgyakkal. Most, hogy ismeri a kiszolgáló méreteket, szükség van arra, hogy mérleg nélkül mérje meg azokat. Ehhez hasonlítsa össze a részleteket a háztartási tárgyakkal. Például egy 3 uncia steak körülbelül a kártyacsomag mérete, 1-1 / 2 uncia sajt néz ki, mint 3 kocka, egy szelet kenyér kell méretű kazetta, és 1/2 csésze A tészta, a rizs vagy a gyümölcs nem lehet nagyobb, mint egy baseball fele. Használja ezeket az összehasonlításokat a kiszolgálási méretek méréséhez.

Teszteld magad. Mielőtt az élelmiszer-méretarányt jóra teheted, teszteld az új képességedet a pontosságra. Mérje meg az ételeket kézzel és szemmel, és hasonlítsa össze az ajánlott adagolási mérettel. Ha viszonylag pontosak vagyunk, készen állsz arra, hogy az új készségedet az úton, a kedvenc éttermedben, vagy közvetlenül a saját konyhádban töltsd le.