Hogyan mikrohullámú vidalia hagyma

A Vidalia hagyma édes, enyhe ízű, mint a legtöbb hagyma. Gyors és könnyű főzni a mikrohullámú sütőben, és számos receptet talál a készülékek előkészítésére. A Vidalia hagyma jó forrás a kalcium és az étrendi rost, míg nem tartalmaz zsírt, koleszterint vagy nátriumot. Figyelembe véve mindezeket, a mikroafrídozott Vidalia hagyma jó választás váratlan, kellemetlen melléktálcára. A legjobb ízekért vásároljon Vidalia hagymát április végétől november közepéig. Válassza ki azokat a sápadt aranybarna kültéren, lekerekített fenékkel és meglehetősen lapos tetejűkkel.

Hámozzon két közepes Vidalia hagymát. Vágja le a felső és az alsó csúcsokat egy éles, csontos késsel. Dobj ki egy lyukat a hagyma tetején, körülbelül 1 hüvelyk mélységig.

Helyezzen 1 tk. Vajat és egy marhahús-kockát a Vidalia hagyma tetején lévő lyukakba. Adjon hozzá egyéb ízesítőket. Próbálj egy csipet paprikával, őrölt paprikával vagy szárított oregánóval.

Tegye a hagymát egy mikrohullámú, biztonságos edénybe és fedélbe. Mikrohullámú magasan 5-8 percig. Ne feledje, hogy a mikrohullámú erő és a hagyma mérete változik, így a főzési idő is. Ellenőrizze, hogy a hagyma kifogástalan, és szükség szerint még egy-két percig mikrohullámú-e.

Óvatosan távolítsuk el a Vidalia hagymát egy spatulával, és hagyjuk hűlni néhány percig, mielőtt eszik.