Hogyan növelhető a thymus funkció

A csecsemőmirigy létfontosságú szerv az újszülöttek immunrendszerének megfelelő fejlődéséhez. Az immunrendszer veszélyeztetettségével az újszülöttek, akik rosszullétűek vagy nem működő thymusai fertőződnek és betegségben szenvednek. Ahogy öregszel, a tímusz mérete csökken, és gyengül. Ezen a ponton az immunrendszerének teljesen kifejlesztettnek és erősnek kell lennie, de mivel öregkorába lép, a thymus és más szervek csökkenése kevésbé hatékony immunrendszert eredményez. Azonban a csökkenés nem olyan súlyos, mint az újszülöttekben. Számos lépést tehet a tímusz működésének javítására és az immunrendszer erősítésére.

Fogyasszon étrend-kiegészítőket, mint a echinacea, csipkebogyó és olívabogyó. Ezek a kiegészítők kapszuláris formában találhatók, és az immunrendszer megerősödéséhez és a thymus egészségének javulásához kapcsolódtak.

Naponta 5-7 adag zöldséget fogyasszon, különösen keresztesvirágú zöldségeket, mint a brokkoli, a karfiol és a káposzta. Ezek a zöldségek glükozinolátokat tartalmaznak, amelyek a rák és egyéb sejtes rendellenességek ellen küzdenek, és segíthetnek megvédeni és növelni a thymusot.

Élelmiszereket fogyasztanak magas C-vitaminnal, E-vitaminnal vagy antioxidánsokban gazdag ételekkel. Az antioxidánsok keresik a timuszsejtet a szabadgyökök károsítására, amelyek elfojtják a thymussejtek normális működését.

Gyakorolj naponta annak biztosítására, hogy a vér az egész testben és a csecsemőmirigyben keringődjön. A megnövekedett véráramlás biztosítja, hogy a thymus hulladékok azonnal eltávolíthatók és ne okozzanak károsodást a csecsemőmirigyben. Ezenkívül a legfontosabb tápanyagok gyorsabban kerülnek a szervezetbe, így gyorsabb helyreállítást tesznek lehetővé.