Hogyan segíthet a hemoglobin a1c csökkentésében gyógynövény-kiegészítők alkalmazásával

A 2-es típusú cukorbetegség vagy a felnőttkori diabétesz krónikus betegség, amely egyre gyakoribbá válik. Ez a metabolikus állapot akkor alakul ki, amikor a szervezet nem termel megfelelő mennyiségű inzulint, amely cukrot vagy glükózt szállít a vérből a sejtekbe, ahol energia felhasználható. A magas vércukorszint vagy a hiperglikémia komoly hatásokat okozhat a szervezetben, beleértve az idegkárosodást, a szívbetegségeket és még a vakságot is. A hemoglobin A1C tesztet a cukorbetegség diagnosztizálására használják, és az elmúlt két-három hónapban is ellenőrzik az átlagos vércukorszintet.

Találkozzon az elsődleges orvosával vagy az endokrinológussal, hogy vércukorszintjét ellenőrizze egy hemoglobin A1C teszttel. Ez az átlagos vércukorszintet körülbelül az elmúlt három hónapban határozza meg annak felmérése érdekében, hogy a cukorbetegség irányítása alatt áll-e. Beszéljen orvosával az orvosi rendelvényre, gyógyszerre, táplálkozásra, testmozgásra és gyógynövény-kiegészítőkre vonatkozó teljes körű kezelési tervvel. A legjobb, ha egy új gyógynövény-kiegészítőt kipróbálunk, hogy elkerüljük a mellékhatásokat. Ha már több hétig kipróbálták őket, akkor biztonságosan kiegészítőket, például fokhagymát, fahéjat és keserű dinnyét is együttesen vagy kombinált formában is készíthetnek.

Vegye le a fokhagyma kivonat kiegészítőket a termék címkéjén. Vegye ezt a gyógynövény-kiegészítőt az előírt gyógyszeres kezelés és diabéteszes étrend mellett. A “The Journal of Nutrition” című kiadványban megjelent kutatás azt mutatta, hogy a nyers nyers fokhagyma hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, mint a koleszterin és a triglicerid zsírszintje. Bár ezt a vizsgálatot patkányokon végezték, a fokhagyma hasonló hatást gyakorolhat az emberekre.

Adjunk hozzá egy fél teáskanál fahéjport a mindennapi étkezéshez, kevergetve a teát vagy a kávét vagy megszórjuk gabona vagy joghurt fölé. Alternatívaként vegyen be egy gyógynövényes fahéjat a termék címkéjén. A fahéj természetes inzulinszerű tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek csökkenteni a napi vércukorszintet és a hemoglobin A1C teszt eredményeit.

Vegyünk egy keserű dinnye gyógynövény kiegészítést, mint napi gyógyszert, hogy segítsen ellenőrizni a vércukorszintet az előírt cukorbetegség kezelésével együtt. Kövesse az ajánlott adagot a termék címkéjén. A Diabetes-Diabetic-Diet.com napi 50-60 ml kesernyés dinnye juice egyenértékű. Ez a növény, más néven keserű tököt, keserű uborka, karela és charantin, hagyományosan Délkelet-Ázsiában használják, mint cukorbetegség jogorvoslatát. A keserű dinnye gyógynövény-kiegészítésről úgy gondolják, hogy olyan inzulinszerű fehérjét tartalmaz, amelyet polipeptid-P-nek vagy növényi inzulinnak neveznek, és amely a szervezetben hat a vércukorszint csökkentésére.