Hogyan segítsek a lélegzetelállító kisgyermeken

A kisgyermekes zihálás kezelése nagymértékben függ a mögöttes okból. A hervadás tünet, nem betegség. A leggyakoribb vírusos légúti fertőzések, melyet gyermekkori asztma követ, jegyzi meg a BabyCenter szülői webhelyet. A hidegrázás, az allergiák és más betegségek is sípoláshoz vezetnek. Ha gyermeke asztmás, a segítség elsősorban a gyermekorvos által tervezett kezelési tervből származik. A sípolás bizonyos okai antibiotikumokat vagy más gyógyszereket igényelnek, míg másokat várnak. Az otthoni intézkedések segítenek csökkenteni a kisgyermek nehézkését és megkönnyebbülni. A kisebb mértékű intézkedés orvosolhatja a sípoló zavarokat, de fontosabb, hosszú távú intézkedéseket kell tennie, ha a kisgyermek magas allergiás vagy asztmás.

Kövesse az asztmás kisgyermekek kezelési utasításait. Adjunk nekik szájon át és belélegzett gyógyszereiket az előírt módon.

Adjunk egy nem asztmás kisgyereknek a gyerekek korát, ha a gyermekorvos ezt tanácsolja. Kövesse a csomagokra vonatkozó utasításokat és figyelmeztetéseket.

Futtassa a légkondicionálót, ha meleg vagy párás, hogy lehűtse a házat, csökkentse páratartalmát, és segítsen tisztítani az allergének és az asztmás okozók levegőjét.

Kapcsolja be a zuhanyzót melegre, és a kisgyermek üljön a gőzös fürdőszobában az ajtó és az ablakok zárva 20 percig, ha nem diagnosztizálták az asztmát.

Porítsuk fel a ház minden felületét és gyakran vigyük a padlókat az irritáló anyagok csökkentésére.

Állítsa le a dohányzást a házban, ha valaki így tesz, függetlenül attól, hogy hol van. A füst, az irritáló, a levegőben és a csatornákon halad át.

Tegye az allergén hatású burkolatokat a kisgyermek párnájára, a matracra és a dobozra, hogy az allergiát, az irritáló anyagokat és az asztmát kiváltsa.

Mossa le a kisgyermek ágyneműit és töltött állatait hetente olyan vízben, amely legalább 130 fokos fokot ér el.

Tisztítsa meg a fűtő- és légkondicionáló egységek szűrőit. Helyezzen kis szemcsés szűrőket a szellőzőrendszerbe.

Cserélje a kisgyermek padlóját a szőnyegről a kemény fára, mivel a szőnyegek könnyen felhalmozódnak allergének és irritáló szerek.

Kerülje a kedvtelésből tartott állatokat szőrrel vagy tollal. Ha rendelkezik velük, tartsa távol a lehető legtöbbet, távol a kisgyermektől és a szobájából. Fáradni őket néhány napig.

Kérjen orvosi kezelést a kisgyermek számára, ha a légzése megmaradt vagy ha a nem diagnosztizált zihálás több mint három napig tart.