Hogyan szabályozzák a ph egyensúlyt

A pH-érték a savasságot és a tartományokat 0 és 14 között határozza meg. A szervezet úgy működik, hogy a vér pH-értékét 7,4-es értéken tartja, amely csak enyhén lúgos, de a savas pH-tartományból. A test egészséges biokémiai reakciói úgy vannak beállítva, hogy bizonyos pH-n belül megtörténjen. A szervezet a pH-egyensúly kiegyenlítésének legnagyobb részét veszi igénybe, és az egészséges életmód elkerüli a szervezet természetes kontrollját, ami a szervezetet savas pH tartományba helyezi, ami komoly egészségügyi következményekhez vezethet, beleértve a kómát vagy a halált.

Egyél étrendben gyümölcsökben és zöldségekben. Dr. John Berardi szerint a gyümölcsök és a zöldségek alkáliak, ha a szervezet metabolizálja, és ellensúlyozhatja az anyagcsere-savat, a hús, a tej, a sajt és a szemek savakat termelnek a szervezetben. Mindenkinek legalább két-három adag zöldséget kell fogyasztania étkezésenként. Vegyünk egy zöld táplálékkiegészítőt, amely növeli gyümölcsét és zöldségét.

Fogyasszon elegendő mennyiségű fehérjét az étrendben. Bár a legtöbb fehérjeforrás metabolikusan savas, a fehérjéket alkotó aminosavak pufferként szolgálnak a vér pH-jához. A vér krónikus acidózisa katabolizmust vagy az izmok lebomlását okozza annak érdekében, hogy megnövelje a vér pufferelő aminosavakat.

Kerülje el a feldolgozott élelmiszerek, húsok, sajt, gabona vagy tejtermék túltermelését. Ezek az élelmiszerek egyre gyakoribbak a modern étrendben. Idővel az ilyen élelmiszerek nagymértékű fogyasztása meggátolhatja a szervezetet számos anyagcsere-körülmény között, beleértve az anyagcsere-acidózist is. A metabolikus acidózis a vér pH-értéke 7,35 alá esik, ami a metabolikus egyensúlyhiány miatt fordul elő, szemben a légzési egyensúlytalanságokkal.

Kerülje a kiszáradást minden nap sok vízzel. A kiszáradás csökkenti a vizeletürítést, ami segít a metabolikus savak és egyéb hulladékok eltávolításában. Az Orvostudományi Intézet azt ajánlja, hogy a férfiak napi 3,7 liter vizet fogyasztanak, a nők 2,7 literet fogyasztanak naponta. Kerülje a diuretikumok, például a koffein túlzott fogyasztását, különösen a fizikai aktivitás vagy a forró éghajlat alatt.

Kerülje el az étkezési ásványok hiányosságait. A vérben található ásványi sók kationos, pozitív és anionos, negatív komponenseinek egyensúlyhiánya anionos rés acidózist okozhat. Az anionos rés acidózisa a pH-érték csökkenését írja le a szervezet ásványianyag-egyensúlyi kompenzációjának következtében. A kiegyensúlyozott étrendnek és a multivitaminnak a legtöbb ember számára megfelelőnek kell lennie. Kezelőorvosa megmondhatja, ha egy gyógyszer vagy állapot miatt hajlamosabb az ásványveszteségre.

A szervezet pH-jának kiegyenlítése