Hogyan találja meg a munkáltató azonosító számát

Az Egyesült Államok Belső Bevételi Szolgálata (IRS) kiadja a munkáltatói azonosítók számát minden vállalatnak és más vállalkozásnak, amely alkalmazottakat foglalkoztat. Az IRS és más kormányzati szervezetek ezt a számot használják az üzlet és a tulajdonosok adójellegű azonosítására. Számos bank és pénzintézet azt is megköveteli, hogy a vállalkozások rendelkezzenek munkáltatói azonosító számmal, vagy az EIN-vel új bankszámla létrehozására. Ha elvesztette nyomon az EIN-jét, vagy nem tudja biztosan, hogy van-e még, keresd meg üzleti nyilvántartásaidat, vagy forduljon az IRS-hez segítségért.

Keresse meg meglévő EIN-jét

Keresse meg az üzleti fájlokat, hogy megtalálja az átvételi elismervényt az IRS-től. Az IRS átvételi elismervényt ad minden olyan vállalkozás számára, amely egy EIN-t igényel. Ez az átvétel tartalmazza az alapvető üzleti információkat és az EIN-t.

Szerezzen be egy új EIN-t

Hívja fel bankját vagy hitelszövetségét, és kérjen segítséget az EIN megtalálásához. A bankok használják az EIN-t, hogy azonosítsák vállalkozását, és szükség szerint jelentse az ügyleteket az IRS-nek. A legtöbb bank az EIN-nél megadhatja Önt, ha tulajdonosa vagy az üzlethez kapcsolódó más jogosult személy.

Ellenőrizze üzleti licencét. A legtöbb szövetségi, állami és helyi üzleti vagy kereskedelmi licenc tartalmazza az Ön EIN-jét.

Hívja fel az IRS-t, és kérjen segítséget az EIN megtalálásához. Lépjen kapcsolatba az IRS üzleti és speciális adócsalival (800) 829-4933. A képviselő megkérdez néhány kérdést a személyazonosságának ellenőrzéséhez, majd az EIN-t az Ön telefonján keresztül. Ha nincs jogosultsága ennek a számnak a megszerzésére, az IRS e-mailben elküldi a számot az eredeti EIN-alkalmazásban szereplő személynek.

Látogasson el az IRS weboldalára az IRS.gov/businesses/small/article/0,,id=102767,00.html weboldalon.

Görgessen az oldal aljára, és kattintson az “Online bejelentkezés most” lehetőségre.

Kövesse az interaktív alkalmazás utasításait. Küldje el alkalmazását, ha elkészült.

Várjon néhány percet, amíg a webhely meg nem jeleníti az átvételi oldalát, amely tartalmazza az új EIN-t. Nyomtassa ki ezt az oldalt, és tartsa a fájlban későbbi hivatkozásokhoz.