Káros a vitamin bevétele éjszaka?

A vitaminok gyakran egy egészséges táplálékból készültek. Végül is olyan tápanyagokat biztosítanak a szervezeteteknek, amelyek néha hiányoznak az Ön által fogyasztott ételekből. Még akkor is, ha vitaminokat szed, fontos, hogy a tested felszívja őket, és megakadályozza a kellemetlen mellékhatásokat, mint például a gyomorpanaszokat. Az éjszaka során a vitaminok bevétele nem önmagában is káros, az időzítés véletlen következményei lehetnek.

Azonosítás

A vitaminok különböző típusúak, a kapszuláktól a tablettákig. Ha a tabletták lenyelése nehéz az Ön számára, akkor válasszon kapszulákat, amelyek csúszósak és könnyebben megyek le, mondja a Michigan Egyetem Egészségügyi Rendszerek. Bár a vitaminok más formái is léteznek (pl. Rágótabletta és folyadék), az előbbi nem szállít annyi tápanyagot, és az utóbbiakat általában csak azoknál használják, akik betegek.

szempontok

Bár a legjobb időkben és a legjobb körülmények között a vitaminok bevétele ajánlott, egészséges táplálékot kell fogyasztania, ha egészséges marad. A vitaminokat kiegészítőként, nem helyettesítőként kell használni.

Időzítési kockázatok

Amikor beveszik a vitaminokat, befolyásolja, hogyan működnek a szervezetben. Bár nem ártalmas vitaminok bevitelére éjjel, ajánlatos étkezés közben bevenni. A vitaminok közvetlenül az ágy előtt történő bevétele valószínűleg azt jelenti, hogy üres gyomorra viszik őket, ami gyomorzavarokat és savasságot okozhat. Hasonlóképpen, az étkezés nélküli vitaminok csökkenthetik a szervezet felszívódását akár 10 százalékkal is, mondja az Észak-Dakota Állami Egyetem.

Gyógyszerkölcsönhatások

Vitaminok éjszakai bevétele más gyógyszerekkel együtt okozhat mellékhatásokat. Valójában egyes gyógyszereknek negatív kölcsönhatásai vannak a vitaminokkal. Például, ha jelenleg magas vérnyomáscsökkentő gyógyszereket vagy antibiotikumokat szed, ne vegyen be egy multivitamint, amely néhány hónappal azelőtt vagy néhány órával később, a MayoClinic.com szerint állítja elő.

Funkció

Míg a vitaminok bevitelének időzítése fontos, a vitamin típus határozza meg a legjobb ütemtervet. Például zsírban oldódó vitaminokat, például A, D és E zsírokat kell fogyasztani az élelmiszerrel, mert a zsírt megfelelően fel kell szívni. Tegye ki a vitamin bevitelét, ne vigye őket üres gyomorba és kerülje a gyógyszerkölcsönhatásokat, hogy megelőzzék a vitaminokkal kapcsolatos károkat.