Könnyű színű széklet és alacsony szénhidráttartalmú diéták

Amikor alacsony szénhidráttartalmú étrendet kezdesz, remélheted, hogy lefogyasz, stabilizálod a vércukorodat és javítasz a zsírégető képességed. Előfordulhat, hogy a szervezetben olyan változásokat észlel, amelyekről nem számított – beleértve a bélmozgások drámai változásait. Néhány alacsony szénhidráttartalmú étrendben székrekedés tapasztalható a rostbevitel csökkenése miatt, míg mások szenvednek a laza széklet miatt a fokozott mozgékonyság miatt Az élelmiszer az emésztőrendszeren keresztül. A világos színű széklet hatással van néhány alacsony szénhidráttartalmú étrendre, mivel egyidejűleg nő a zsír. Azonban a világos színű széklet is jelezheti a súlyos betegség jelenlétét, ezért nem szabad csak feltételezni, hogy az Ön étkezési lehetőségeihez kapcsolódik.

Rendkívül alacsony karcsú diéták és zsámoly színe

Ha egy átlagosan korlátozó, alacsony szénhidráttartalmú étrendet követtél napi 50-150 grammnál, akkor nem valószínű, hogy étkezési szokásai befolyásolják a széklet színét. Csak akkor, ha nagyon alacsony szénhidráttartalmú étrendre vált, és nagymértékben megnöveli a zsírbevitelét, hogy fehérje lehet a bélmozgásban. Egy ketogén étrenden, amely napi 0-20 gramm szénbevitelre szólít fel, akkor Napi kalóriáinak akár 70% -át is zsírok formájában fogyaszthatja el. A szokásos 2000 kalóriát naponta fogyasztó étkezéskor napi 155 gramm zsírt tartalmaz. Ételeink többnyire húst, vajat, baromfit, halat, hústartalmat, állati zsírt, kókuszolajat és apró zöld leveleket tartalmaznak.

A zsír jelenléte a széken

Néha rendkívül alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú ketogén diéta vezet, hogy tapasztalja steatorrhea vagy zsíros hasmenés. Lehet, hogy fehér foltok vannak a székletében, amelyek nem erõs zsírok. Lebeghetnek és olajosak is lehetnek. A Steatorrhea egy olyan jel, amellyel nem teljesen emésztjük fel a zsírokat -, de az epe rendszerének néhány nap múlva be kell állnia, mivel teste hozzászokik a zsírok drámai növekedéséhez. A Journal of Lipid 2007-es számában megjelent tanulmány A kutatások azt mutatták, hogy a magas zsírtartalmú diétát tápláló egerek jelentősen megváltoztatták a bél fiziológiájukat. Lehetséges, hogy az emberek hasonló drámai változást tapasztalnak az emésztésben, amikor drasztikusan megváltoztatják a zsír bevitelét.

A világos színű zsámoly jelezheti az emésztési zavarokat

A májból származó epesavak természetes felszabadulása rendszerint a barna jellegzetes barna színt adja. Megfelelő fehérje és bőséges hidratáció biztosítja a jó epe termelést. Az alacsony szénhidráttartalmú táplálék általában elegendő mennyiségű fehérjét szállít, de hagyhatja, hogy kiszáradt, ha nem fogyaszt elegendő folyadékot. Az epe rendszer az epehólyag, a máj és a hasnyálmirigy. Ha a széklet sápadt, akkor ez a rendszer nem étkezési zavara lehet, ami nélkülözhetetlen a zsírok emésztéséhez. A májbetegség, az epekő, bizonyos gyógyszerek és az epevezeték szűkítése más okok miatt nem lenne elegendő epe ahhoz, hogy sötétítse a széklet színét. Ha a halvány színű széklet rendszeres előfordulás, forduljon orvoshoz, hogy kizárja ezeket a súlyos okokat. A pale színű székletet nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha néhány napnál tovább tart. Jelenthet súlyos állapotot, például rákot, kezeletlen lisztérzékenységet, hasnyálmirigy-gyulladást vagy Crohn-betegséget.

A széklet színének visszaállítása

Ha rendkívül alacsony szénhidráttartalmú diéta van, fontolja meg, hogy több szénhidrátot adjon hozzá, és enyhén csökkentse a zsírok bevitelét, hogy megnézze, hogy a zsírfelszívódás egy napon belül javul-e. Egyéb mögöttes okok, például a hasnyálmirigy-gyulladás, a gyógyszeres kezelés vagy az epekövek gyógyíthatók orvosi beavatkozással. Ha azonban a sápadt székletet súlyos állapotok okozzák, mint például a májbetegség vagy a rák, akkor a carb bevételétől függetlenül is fennmaradnak.