Lehet-e megállítani az olajtermelést az arcon?

Valószínűleg az embernek az olajjal való tartós megteremtése valószínűleg olyan kérdés, amellyel meg akarja javítani. A túlságosan zsíros arcfelületet szomorúan nagyon könnyű észrevenni, különösen a homlokán, ahol a fény különösen kiemelkedő. A speciálisan formulázott, olajcsökkentő szappanok és zuhanyzó krémek teljes kihasználása minden bizonnyal hasznos, de nem annyira a táplálkozás mértékéig. Bár minden vitamin és ásványi anyag bizonyos mennyiségű bőrrel kapcsolatos javulást mutat, az A-vitamin közvetlenül felelős a felesleges olajtól.

Vegyünk természetes A-vitamin-kiegészítést. A legnépszerűbb szintetikus formát, amelyet általában a legtöbb multivitamin tabletta tartalmaz, a retinol-palmitátnak nevezik. Kerülje el ezt a típust, mivel ez alacsonyabb a természetesen extrahált, étkezési állapotú A-vitaminból származó halolajból. Csak tiszta és elszigetelt terméket vásároljon, ami egyértelműen megerősíti annak eredetét. Ezzel az A-vitamin-formával a bőr olaj-szekréció mértéke megnyugodni kezd. Egy kivonat a Calvin Colleges honlapján: “Az A-vitamin az androgének ellen dolgozik, amelyek felelősek az olajos bőr okozásáért.”

Használja napi étrend-kiegészítőjét. Soha ne hagyja ki az adagot, kivéve, ha valóban nincs módja annak megakadályozására. Vásároljon egy pirula szervezőegységet, ha szükséges, hogy napi rendszerességgel könnyen adagolhassa a kapszulákat.

Rendszeresen enni a májat. A hét minden napján vegye be az esti étkezésbe. Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége szerint “Mivel az A-vitamint tárolják a májban, a máj A-vitamin koncentrációjának közvetlen mérése az A-vitamin állapotának legmegfelelőbb mutatója.”

Tisztítsa meg bőrét dúsított arc törlőkendővel. Az A-vitamin néha kulcsfontosságú összetevője az ilyen típusú termékeknek. Vegye fel ezeket a legtöbb nagy drogériából és nagyobb szupermarketekből.

A beteg maradjon, ahogy a bőred normalizálódik. Kétségtelen, hogy az arcodon lévő olajtermelés fokozatosan megegyezik az idő múlásával – de ez egy progresszív változás. Ennek oka az, hogy az A-vitamin az olajcsökkentés mellett más bőrjavításokat is mutat. George Broughton, MD, Ph.D és Dr. Rod J. Rohrich, “Az A-vitamin hiánya késlelteti a javítást, viszont az A-vitamin bevitele serkenti a kollagén lerakódást és hozzájárul a sebek megnövekedett szakítószilárdságához, míg a helyileg alkalmazott A-vitamin gyorsítja a sebet reepitheiizáció.”