Magnézium a fülzúgásért

A Tinnitus egy közös hallásprobléma, amely körülbelül 50 millió embert érint, a University of Rochester Medical Center szerint. Ha tinnitusban szenved, hangot hallhatsz, vagy csengetsz a füledben. A tinnitus az alapállapot tünete. Ez fül-sérülésből, keringési rendellenességből vagy halláskárosodásból származhat. A magnézium-kiegészítők javíthatják a fülzúgást.

Magnézium kiválasztás

A hangos zajok miatt a szervezet elveszítheti a magnéziumot. A városokban való élet minden nap zajos hangokat kelt. A 2001. februári “Occupational Medicine” folyóiratban megjelent tanulmány kimutatta, hogy az emberek napi káros zajt keltő hatása miatt a szervezetük magnéziumot választott ki. A magnézium-kiegészítők használata csökkentheti a zaj okozta fülkárosodást, ami a fülzúgás oka.

Tinnitus Relief

A magnézium megkönnyebbülhet a meglévő fülcsengésből. Az 1994. januári-februári “American Journal of Otolaryngology” című tanulmány a magnézium pozitív hatását mutatta a hangos hangok kitéve. A magnéziumot kiváltó csoportnak kevesebb zajjal indukált állandó hallásküszöb-eltolódása volt a placebocsoporthoz képest. A zaj által kiváltott állandó hallásküszöb-eltolódások hallóhatások, például a fülzúgás, amelyek halláskárosodást okoznak. A résztvevők 167 milligramm magnézium aszpartát-kiegészítést fogyasztottak. Nem tapasztalták a hosszú távú mellékhatásokat.

Magnézium mellékhatások

A magnézium-kiegészítőket csak orvos utasítása szerint vegye be. Vannak esetleges mellékhatások, még akkor is, ha a magnézium természetes eredetű ásvány. Lehet, hogy allergiás reakciója van, ami olyan tüneteket okoz, mint az arc, a nyelv vagy az ajkak duzzanata, csalánkiütés, légzési nehézség és / vagy a torkod. Az allergiás reakciók mellett enyhe vagy mérsékelt hatások is tapasztalhatók. A gyakori példák közé tartozik az émelygés, hasi fájdalom és hasi görcsök. Egyéb lehetséges mellékhatások közé tartozik a szédülés, hasmenés, dehidráció vagy izzadás. Ne hagyja abba a kiegészítőket és forduljon orvoshoz, amint mellékhatásokat észlel. Lehetséges, bár ritka, hogy a magas magnéziumszint a szervezetben vesebetegségeket okozhat.

További tinnitus kezelések

Az orvosok javíthatják a fülzúgást az alapállapot diagnosztizálásával és kezelésével. A gyógyszeres kezelés, a zajcsökkentő eszközök és a fülzsír eltávolítása csökkentheti a fülzúgást. Néha egyszerűen megváltoztathatja a gyógyszert. Ha a probléma egy véredény állapot, a gyógyszeres kezelés vagy a műtét segíthet. Ráadásul a zajcsökkentő módszerek, amelyek fehér zajt hoznak létre, segíthetnek megszüntetni a fülzúgás hangját. A zajcsökkentő eszközök közé tartoznak a fehér zajos gépek és a fülön kopott tárgyak, mint például a maszkoló eszközök és a hallókészülékek.