Ötletek a legnagyobb vesztesre a munkahelyen

A “The Biggest Loser” tévéműsor a helyi szintű súlycsökkentő versenyek modellje és inspirációja. A súlycsökkenés a munkahelyeken elősegíti az egészségesebb életmódot. Sok vállalat kínál wellness programokat és egyéb ösztönzőket, hogy egészségesebbé tegye alkalmazottaikat, így egy súlycsökkentő verseny illeszkedik ebbe a kezdeményezésbe. Egy egyenlő versenyfeltételű, támogató verseny arra ösztönzi a több alkalmazottakat, hogy ragaszkodjanak a kihíváshoz.

A versenyt megelőzően dolgozza ki a verseny részleteit, és határozza meg a verseny időkeretét. Adjon részt a résztvevőknek elegendő időnek ahhoz, hogy fogyjon és egészséges változásokat hajtson végre, de túl hosszú időre történő kihúzásával az emberek elveszthetik érdeklődésüket. Lőj 10-15 hétig és állítson be heti mérlegelést. Válasszon az elvesztett egyenes fontok vagy az elveszett tömeg százalékos aránya között. A százalékos módszer használatával a verseny egyenletesebbé válik. A túlsúlyos versenyző valószínűleg több súlyt veszít, és előnye lenne, ha csak az elveszett fontokat veszi figyelembe. Adjon hozzá olyan egyéb elemeket, amelyek lehetővé teszik a versenyzők számára, hogy pontokat szerezzenek más eredményekért, beleértve azt is, hogy mennyire támogatják őket más versenyzőktől vagy attól, hogy milyen gyakran gyakorolnak. Így nagyobb hangsúlyt fektet a teljes egészséges változásokra.

Egyszerűen a súlycsökkenés kimutatása hagyja el a versenyt nagyon alapos szinten. A további komponensek nagyobb ösztönzést és támogatást nyújtanak a résztvevőknek. Azok a heti találkozók, amelyekben az emberek megosszák egymással a sikereket és küzdelmeket, elősegítik a résztvevők közötti közösség érzését. Tervezzen találkozókat ebédidőben, és ösztönözze a résztvevőket arra, hogy egészséges ebédet hozzanak az ülésért. Ez egy ideális alkalom arra is, hogy a beszélők olyan dolgokról beszéljenek, mint a táplálkozás és a testmozgás, hogy a verseny még oktatóbb legyen. A díjak gyakran egy munka súlycsökkentő program részét képezik, amely a versenyzők motivációjaként szolgál. Egy cég által szponzorált verseny esetében a nyeremények magukban foglalhatnak egy munkanapot vagy egy monetáris jutalmat. Ha a munkavállalók megszervezik a versenyt, akkor könnyű választani, hogy mindenkit felszólítson a nyereményalapba. A nyertes a végén minden pénzért nyereményt kap.

A TV show-n a versenyzők csatlakoznak a csapatokhoz a súlycsökkentő versenyért. Csapatösszetevő hozzáadása az irodában az egyik módja annak, hogy előmozdítsuk a bajtársak és a résztvevők közötti támogatást. Véletlenszerűen hozzárendelni a résztvevő alkalmazottakat egy csapathoz, hogy elkerüljék az érveket. Csapat és egyéni nyeremények bevonása a motiváció növelése érdekében arra ösztönzi a résztvevőket, hogy folytassák a súlycsökkenést, még akkor is, ha egész csapatuk nem rangsorolja a versenyt. Hozzon létre két értékelő táblát ehhez a módszernek: egy számolja a csoport nyereségét és veszteségét, a többi pedig az egyéni nyereségeket és veszteségeket.

A szervezőknek soha nem szabad kényszeríteniük a munkahelyi súlycsökkentési versenyt azokra a munkavállalókra, akik nem akarnak részt venni. Tartsa önként és alacsony nyomást a legjobb eredmény érdekében. A titoktartás aggodalomra ad okot, amikor a súlyt érinti. A verseny koordinátora az egyetlen, aki látja a mérlegelési információkat. Az információ bizalmas kezelésének másik módja az, hogy egyszerűen rögzítse a veszteséget vagy az összeget, nem pedig a tényleges súlyt.

Versenyszabályok

Alkatrészek

Csapat Vs. Egyedi

tippek