Tüdõ méregtelenítés és tisztítás

A tüdők közvetítenek a szervezeten kívüli levegő és a véráramban lévő levegő között. A tüdők megtisztítása azt jelenti, hogy megszabadulhatsz a testtömegtől, amely befolyásolhatja a szervezet működését. Elson M. Hass, M. D. szerint a tüdejék a legjobbak, ha tiszták és egészségesek, és rendszeresen méregtelenítik őket. A detox program elindítása előtt ellenőrizze orvosával.

Egyszerű napi tippek

A tüdő egészségének javítása érdekében naponta több vizet is inni, legalább nyolc-tíz szemüveget. Kerülje a nyálkahártyát előállító élelmiszerek, mint a tejtermékek, húsok, kukorica, búza és szója. A rostbevitel növelése javítja a szervezet kiürülési rendszerét, ezáltal javítja az összes szerv egészségi állapotát. Tegyen étrendet különböző egészséges ételekkel és kiegészítsen az A, C, E és szelén vitaminokkal, hogy növelje a tüdeje antioxidáns erejét.

Szőlő tisztítása

A könyvben: “Egészséges élet az évszakokkal” című könyv szerzője, Elson M. Hass úr, szőlő tisztítást javasol a tüdők tisztítására. Frissen préselt szőlőlét legfeljebb öt-hét napig inni, vagy csak szőlőt fogyasztani. Naponta egy pohár limonádét is fogyaszthat az ízek egyensúlyba hozásához, ha a szőlő íz nagyon édes lesz. Szintén 1 evőkanál. Olívaolajat naponta kétszer, és igyon egy lazító teát reggel és este, hogy megtartsa a beleket. A szőlőlé toniként működik a tüdőben, és segít detoxikálni.

Tisztítsd meg a gyakorlást

A szív- és érrendszeri gyakorlat a légzőrendszer működését segíti elő, ami elősegíti a méregtelenítést. Ez eltávolítja az egészségtelen ráncokat a nyálkahártya bélését a tüdőt okozó toxicitást. A kardiovaszkuláris gyakorlat nem méregteleníti a tüdőt, hanem javítja a tüdő egészségét, mivel hatékonyabban működik. Menj egy kirándulásra, egy kerékpárra, egy úszásra, mindazokra, amik a szívet pumpálják, és élvezhetik az előnyöket.

Gyógynövények a tüdő egészségére

A Vitamins to Health honlapja szerint a mellemző, az angyalika, az elekampán, a gyömbér, a kakukkfű és a kagylóhéjú állatok mindegyike expectoránsként működik, és egészségtelen nyálkahártyát alakít ki egy folyékonyabb anyagként, amely könnyebben detoxálható. A fokhagymának van expectoráns képessége, valamint erős antibakteriális tulajdonsága abban az esetben, ha a tüdő bármilyen típusú fertőzést hordoz. A citrommal és a mézzel készített friss fokhagyma kiválóan alkalmas a tüdő egészségére. A fahéj nagyszerű az emésztőrendszer számára, elősegítve a tüdő simább és rendszeres működését.

Detox légzéssel

A B.K.S. Iyengar, pranayama vagy légzési gyakorlatok segítik a tüdő tiszta tisztítását a friss vér áramlásának növelésével. Azt is elmondja, hogy a pranayama a tüdőt képezi, jobb tüdőtisztaságot és jobb életet biztosít. Olyan gyakorlatokat javasol, amelyek magukban foglalják a légzés megtartását, mondván, hogy kifejezetten jó a tüdő számára. Próbálja meg az ujjayi pranayama-t, egyszerűen csak egy teljes belélegzéssel, két vagy három másodpercig tartó légzéssel, majd teljesen kilégzéssel. Ismételje meg nyolcszor.